KIŠA, MUNJE...

Prosinečki doživio šok, Crnogorci primili dva gola u prve tri minute u kulisi nalik na horor film

Nations League - League B - Group 4 - Montenegro v Wales
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
1/4
Autori: vecernji.hr, Hina
09.09.2024.
u 22:40

Crnoj Gori sada predstoji velika borba za ostanak u Ligi B, u skupini s Islandom, Walesom i nominalno najjačim protivnikom, Turskom, protiv koje moraju igrati još dva puta

Robert Prosinečki, nekoć veliki igrač i jedan od nositelja kvalitete brončanih vatrenih sa Svjetskog prvenstva 1998. godine, doživio je i drugi poraz na klupi reprezentacije Crne Gore u ovosezonskoj Ligi nacija. Nakon što su prije tri dana poraženi na Islandu s 2:0, ovoga su ponedjeljka u Nikšiću "hrabri sokoli" poraženi s 2:1 od Walesa. Navijačka atmosfera čitavog je dana bila sjajna, bila je to prva službena utakmica koju je neovisna Crna Gora odigrala u Nikšiću, ali ju je pokvarilo vrijeme.

Kiša je gotovo kroz čitav susret padala "kao iz kabla", a ni sama utakmica nije počela najbolje za Crnu Goru. Dapače, već do kraja 3. minute bilo je 0:2. Neće proći ni 40 sekundi dvoboja, a Wales će povesti golom Kiefera Moorea nakon katastrofalne greške u domaćoj obrani. Vodstvo Velšana udvostručit će Harry Wilson nakon fantastičnog udarca iz daljine kojeg nije mogao zaustaviti crnogorski vratar Mijatović.

Bit će prilika i na jednoj i na drugoj strani, pogađat će Crnogorci i gredu preko Jovetića u 69. mnuti, a četiri minute kasnije zabit će Driton Camaj nakon lijepe asistencije Krstovića i prethodno odaslane duge lopte Bakića. Bit će to međutim i konačnih 2:1 na semaforu. Crnoj Gori sada predstoji velika borba za ostanak u Ligi B, u skupini s Islandom, Walesom i nominalno najjačim protivnikom, Turskom, protiv koje moraju igrati još dva puta. Posljednjeplasirana momčad u skupini ispada u treći rang Lige nacija, Ligu C, a trećeplasirana će razigravati za ostanak u Ligi B u ožujku.

Standings provided by Sofascore

U dvoboju 2. kola A skupine Lige nacija Francuska je u Lyonu svladala Belgiju s 2-0, dok je Italija na neutralnome terenu u Mađarskoj svladala Izrael s 2-1. Francuzi su isprali neugodan domaći poraz protiv Italije prije par dana, te su golovima Randala Kolo Muanija (26) i Ousmanea Dembelea (57) svladali Belgijance u velikoj borbi za ostanak u elitnoj skupini. Kod Francuza utakmicu nisu započeli Mbappe i Griezmann. Italija je prva u grupi sa šest bodova, Francuska i Belgija imaju po tri, a Izrael je bez bodova. U narednom kolu, Francuska će gostovati u Mađarskoj protiv Izraela, dok će Italija dočekati Belgiju.

U Budimpešti su Talijani svladali Izrael s 2-1 i došli do druge pobjede u skupini. Davide Frattesi (38) i Moise Kean (62) donijeli su pobjedu Talijanima, dok je Abu Fani (90) dalekometnim projektilom dao počasni gol za Izraelce. 

U Ligi B Slovenija je s s tri gola Benjamina Šeška u Ljubljani svladala Kazahstan s 3-0, dok je u istoj skupini u Oslu Norveška s 2-1 svladala Austriju golom Erlinga Hallanda u 80. minuti.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Nations League - League B - Group 4 - Montenegro v Wales
1/22

 

Komentara 2

PR
principjelannotsdp
09:08 11.09.2024.

Daj Prodinečki, završi već jednom tvoj križni trenerski put.

PO
podanak
01:50 10.09.2024.

Kad dobije otkaz, de u Hajduk, ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije