Veliki Žuti točno u 11 sati počeo pripreme zvezde

Prosinečki još čeka prvog pomoćnika, Salata upitan

Robert Prosinečki (1)
Anto Magzan/PIXSELL
11.01.2011.
u 09:01

- Istina je da postoje mali problemi glede moje želje da Koma bude tu, ali riješit ću to - rekao je Prosinečki

Pljesak s balkona koji gleda na pomoćno igralište na Marakani pratio je Roberta Prosinečkog koji je u crvenoj trenirci na kojoj su inicijali RP napisani ćirilicom počeo pripreme nekadašnjeg europskog prvaka kao trener.

Navijači podijeljeni

Robi je mahnuo Delijama s kojima je živio u ljubavi sve četiri godine (1987. do 1991. godine) koliko je nosio crveno-bijeli dres. No, dio ekstremnih navijača Zvezde usprotivio se želji Roberta Prosinečkog da mu jedan od pomoćnika bude Fabijan Komljenović. Naime, Delije ne žele niti jednog Hrvata u klubu, jer Prosinečkog ionako ne tretiraju kao Hrvata.

– Komljenović ne ide u Beograd – kratko je rekao Vlado Kasalo jučer novinarima koji bdiju svakodnevno nad Dinamom.

Probleme nam je potvrdio i Prosinečki.

– Želio sam da uz mene bude netko kome mogu bezrezervno vjerovati, netko tko ima apsolutno iste poglede na nogomet. A i da ne zaboravim reći kaj – malo se našalio, ali bilo je vidljivo da mu otpor i prije nego što je počeo raditi ne odgovara.

Prosinečki je otkrio da inzistira na Komljenoviću, stoga je situacija trenutačno malo napeta. Dio navijača daje maksimalnu podršku novom treneru, no Delije nisu jedinstveni.

Što se tiče pojačanja, još se ne zna hoće li Kornel Salata, slovački reprezentativni stoper, doći na Marakanu. U srijedu bi čelnici kluba trebali otići u Bratislavu kako bi pokušali završiti posao, a Salata bi s 400 tisuća eura trebao postati najskuplji igrač crveno-bijelih.

Zirojević pobjegao

Prosinečki je održao 75-minutni trening pred dvjestotinjak navijača i nikad više novinara (15 kamera, više od 50 novinara), a glavnu ulogu imao je Srđan Zirojević, inače jučer još uvijek službeno Radov stručnjak za tjelesnu pripremu. Naime, Rad mu je osporio da može otići iz kluba jer ima važeći ugovor, no Zirojević je pobjegao na Marakanu. Lopte su bile sa strane, a vježbe su bile uglavnom ragbijaške. Na kraju je izveo vježbu na četiri gola.

- Radit ćemo naporno, ali većinom samo s loptom. Samo igrom možemo uspjeti – kaže Prosinečki.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
Majur
09:34 11.01.2011.

Sta sad moj robi.....hoce ti delije momcad i strucni stozer sastavljati?!?!?!?Hoce.....o da,i te kako...jos kad \"zapevaju pesme\" o klanju hrvata,a ti....kako ces se osjecati?!?!?!

Avatar Castro
Castro
10:00 11.01.2011.

Bravo Joca Flak. Sad si u svom klubu i mozes svaki dan mirno pisati o delijama, oruzaru, trenerima i pionirima svog voljenog kluba. Da tako cisto i svjesno pises o Dinamu imao bi spomenik pored pimepka. Ovako imas samo pimpek pored spomenika...a i bolje je tako. Pokazuje samo tvoje novinarske sposobnosti, izvjestavati svaki dan o srpskom klubu u Hrvatskim novinama moze samo osoba poput flaka....

SA
santos008
10:22 11.01.2011.

\'\'Majur\'\' mogu sad pjevat ,stigo je Salata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije