sinkronizirano klizanje

Prvo natjecanje koje je otvorila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Klizanje
Foto: Goan Jakuš/PIXSELL
1/7
15.03.2015.
u 10:12

Finkinje obranile naslov, Pahuljice na 18. mjestu

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Hrvatske, pred više od 4000 gledatelja u Ledenoj dvorani službeno je otvorila Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju, svoje prvo veliko sportsko natjecanje otkad je preuzela dužnost predsjednice.

– Veliko mi je zadovoljstvo prisustvovati otvorenju Svjetskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom klizanju u našem dragom Zagrebu. Zagreb je već bio domaćin velikim klizačkim natjecanjima, zahvaljujući vrijednim ljudima Hrvatskog klizačkog saveza koji su se dokazali u organizaciji ovakvih zahtjevnih natjecanja. I ovo natjecanje, uz sudjelovanje čak 24 ekipe iz 19 zemalja i oko 1500 sudionika, potvrda je kontinuiteta i kvalitetnog rada Hrvatskog klizačkog saveza kao i naših Zagrebačkih pahuljica koje predstavljaju Hrvatsku na ovom natjecanju. Četiri europska prvenstva u umjetničkom klizanju, dva svjetska seniorska prvenstva u sinkroniziranom klizanju i danas svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju dokaz su velikog interesa hrvatske javnosti za klizanje koje u našoj Hrvatskoj ima dugu tradiciju – između ostaloga je na svečanosti otvaranja rekla Kolinda Grabar-Kitarović.

Finska ekipa Musketeers obranila je zlato. Nakon kratkog programa držale su drugo mjesto iza druge finske ekipe, Fintastica, no u slobodnom programu preskočile su ih za više od šest bodova (172.98) i nakon Helsinkija 2013. godine opet stale na najviše postolje. Hrvatska reprezentacija je imala 17. slobodni program, no u konačnici su sa 80,52 boda zadržale 18. mjesto. Ovo je čak 18 bodova više za Zagrebačke pahuljice nego što su nedavno skupile na Spring cupu u Milanu.

- Iza nas je stvarno naporna sezona i još ne mogu vjerovati da se završila na ovako sjajan način. Bolje nismo mogli ni poželjeti. Hvala zagrebačkoj publici što je bila uz nas, što su došli u tako velikom broju - rekla je trenerica Sandra Pavičić.

Zagrebačke pahuljice imale su čast otvoriti ovo prvenstvo, a rasplesale su gledatelje u Ledenoj kližući na ritmove linđa.

>>Na stazi s gradonačelnikom: Zagrebačke pahuljice trčale s Bandićem

Komentara 2

LI
liliZG
14:12 16.03.2015.

sramotno je da nigdje po gradu nije bilo većih reklama o svjetskom juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju..... i naravno bez prijenosa na HRT-u, ....sramota...

SO
sohnahoakasaa
16:26 31.03.2015.

'Super' grad funkcionira bez Bandića. Nikad nism glasala za njega i žao mi je. Bila sam ljuta radi Jelačić placa i onih preružnih kućica i šatora toliko nakaradnog za lijepi Trg. Pa sam onda bila ljuta jer nema hraborsti i nakn kaj su ga poterali iz partije ukinuti trg omraženog zločinca maršala tita, onda pak i najvažnije - nije bio u stanju ispred Mimare postaviti najljepši spomenik u glavnom gradu svih Hrvata - Prvom Hrvatskom Predsjedniku. Ali danas, danas se nadam novim izborima i dovest ću stotinu ljudi da glasa za Bandića zbog svega kaj mu se događa i kaj mu partija radi u 2015.g. radi i to u Hrvatskoj . Sram nas bilo kaj smo im dali legalitet da nam uništavaju Narod i zemlju Hrvatsku. Bljak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije