ŠARLIJA ZA VL

'Radije gledam Slaven nego Real, a s prijateljem Vidom pijem kavu i borim se za naslov'

storyeditor/2023-04-10/Sarlija.jpg
Foto: Privatna arhiva
1/4
11.04.2023.
u 15:30

Koprivničanin Zvonimir Šarlija s grčkim Panathinaikosom nadomak je tituli, a iz Atene navija za svoj nekadašnji klub u Hrvatskoj, koji u srijedu čeka polufinale Kupa

U nogometnom prvenstvu Grčke traje epska bitka za naslov prvaka između dva atenska kluba, bodovno izjednačena na vrhu ljestvice (s po 69 bodova) AEK-a i Panathinaikosa. A u oba kluba vrlo su važni protagonisti dvojica hrvatskih nogometaša: u AEK-u 33-godišnji Domagoj Vida, a u Panathinaikosu 26-godišnji Koprivničanin Zvonimir Šarlija.

Na Uskrs je u Ateni odigran najveći derbi grčkoga nogometa, Panathinaikos – Olympiakos 2:0, u kojemu je Šarlija u prvoj momčadi zelenih počeo svoj dvadeseti nastup u ovoj sezoni, ali nakon 15 minuta morao je napustiti igru zbog ozljede.

– Odmah na početku utakmice dobio sam udarac u stopalo, osjetio sam snažnu bol, stopalo je odmah nateklo te sam bio prisiljen napustiti igru – počeo je svoju priču Šarlija pa nastavio:

Naša velika prilika

– Jako mi je žao što mi se dogodila ova ozljeda, nadam se da nije teže naravi jer nas očekuje dramatična utrka za naslov prvaka s AEK-om. Za mene je to nešto novo, nikada nisam bio u prilici osvojiti trofej, a ovdje u Grčkoj atmosfera je užarena i naravno da mi je jako stalo pomoći svojoj momčadi. Moj klub Panathinaikos nije bio prvak još od 2010. godine i smatramo da je ovo naša velika prilika.

Derbi Panathinaikos – Olympiacos trebao je suditi naš, zagrebački sudac Fran Jović?

– Da, bilo je službeno objavljeno da će Jović suditi derbi, ali javio je da je ozlijeđen pa su uskočili španjolski suci. Derbije ovdje uvijek sude stranci – ističe Šarlija.

Zvonimir je 189 cm visok stoper, rođeni Koprivničanin, dijete Slaven Belupa, iz kojega je još 2019. godine bio transferiran u moskovski CSKA, za koji je skupio sedam nastupa. Potom je bio član turskih klubova Kasimpase i Ankaragücüa, a od ljeta 2021. godine nastupa za Panathinaikos. Za svoj današnji klub skupio je 46 nastupa.

– Ovo je vrhunac moje karijere jer sam u situaciji da se mogu boriti za trofej; igrati u jakome klubu, živjeti u prekrasnome gradu. U Ateni doista uživam!

Vaš najveći konkurent je AEK, predvođen Domagojem Vidom?

– AEK je naš najveći suparnik, a Vida je moj prijatelj! Nas dvojica provodimo dosta vremena skupa....

Nije li to opasno u Grčkoj, da su igrači iz suparničkih klubova tako dobri prijatelji? Mogli bi vam navijači Panathinaikosa zamjeriti...

– Normalni navijači nemaju mi što zamjeriti, a za druge – baš me briga! Domagoj Vida moj je prijatelj, mi se međusobno posjećujemo, idemo zajedno na kave, ručkove i u tome ne vidim ništa loše. A kada dođe međusobna utakmica, kada smo suparnici na terenu, tada svaki od nas daje sve za pobjedu svoje momčadi – naglašava Šarlija, kojemu je trener u klubu Srbin Ivan Jovanović.

Za razliku od legendarnoga Vide, Zvonimir nikada nije bio u prilici zaigrati ni za jednu od kategorija hrvatskih reprezentacija.

– Kada ste igrač Slaven Belupa, to ide teže nego kada ste iz Dinama ili iz Hajduka – objašnjava Šarlija.

Zoran radi čuda

Pratite li nastupe svojega bivšeg kluba Slaven Belupa, jeste li njegov navijač?

– O da, meni su utakmice Slavena u Hrvatskoj ligi poslastice, pratim ih kad god mogu. Vjerujte mi da ću na TV-u radije pogledati utakmicu Slaven Belupo – Istra nego Real Madrid – Barcelona! A kada sam doma, uvijek posjećujem svoje bivše suigrače na stadionu, idem čak i na njihove treninge – kaže Zvonimir pa ima potrebu dodati:

– Sam Bog pogledao je prema Slavenu kada mu je poslao trenera Zorana Zekića! Da, doista tako mislim jer Zekić radi čuda s tom momčadi. Žao mi je samo što se nisu malo pojačali u zimi i što već nisu na trećemu mjestu. To im od srca želim i nadam se da će se uspjeti plasirati u Europu.

U srijedu Slaven igra veliku utakmicu, s Hajdukom u polufinalu Kupa.

– Kvaliteta je na strani Hajduka i stoga je Hajduk golem favorit protiv Slavena. Međutim, zna se da je Hajduku oduvijek bilo teško igrati u Koprivnici te da Hajduk u ovoj utakmici ima veliki pritisak jer mu o njoj ovisi cijela sezona. S druge strane, Slaven u toj utakmici ne mora baš ništa, i to mu u utakmici sigurno daje dobre izglede.

Slaven u finalu Kupa, a Panathinaikos prvak, je li to idealan scenarij za vas na kraju ove sezone?

– O da, to bi baš bilo lijepo! – zaključio je Zvonimir Šarlija, sin legende Slaven Belupa Milana Šarlije. 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
18:32 11.04.2023.

Ma da, "čudo" je Zekić napravil, u 28 utakmica 22 gola, čak je i zadnja Gorica dala više... Posjed lopte u domaćoj utakmici kreće se oko 30 %, 5 se mjeseci čekalo na pobjedu. A o golovima u zadnjim minutama da i ne govorim. Tribine prazne, utakmice negledljive... Možda je u pitanju upucavanje Zekiću da ga pozove u Slaven. Ipak je taj Zekić sportski direktor, kaj ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije