gol Borussiji

Rakitić autor Schalkeova gola mjeseca

Ivan Rakitić
Reuters
30.04.2010.
u 13:48

Prvi pogodak koji je Ivan Rakitić zabio Borussiji iz Mönchengladbacha u pobjedi 3-1 Schalkeovi su navijači uvjerljivo proglasili najljepšim klupskim za travanj.

Na toj je utakmici prvi put u svojoj je trogodišnjoj bundesligaškoj karijeri veznjak hrvatske reprezentacije postigao dva pogotka u istom susretu. U izboru za gol mjeseca pobijedio je onaj iz osme minute kada mu je Farfan odložio lotu na 22-23 metara od gola, malo iskosa s lijeve strane. Rakitić je naletio i punom nogom fantastično poslao bombu pod gredu, a uz samu vratnicu gostujućeg  vratara Logana Baillyja, ostavivši ga bez šanse za obranu.

Golom mjeseca taj su Rakitićev pogodak izglasovala 5904 Schalkeova navijača od njih 7068 koliko ih je glasovalo ili 83,5 posto. U konkurenciji su bili pogoci Heika Westermanna Herthi (761 glas), Kevina Kuranyja Bayernu (332) i Edua Hannoveru (71).

Rakitićev gol u pobjedi 2-1 protiv dortmundske Borussije proglašen je Schalkeovim najboljim golom za veljaču.

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:17 01.05.2010.

Da nije Hrvat tak gol bi bo proglašen za World Cup nivo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije