El Clasico

Rakitić: Ja sam za Barcelonu!

Rakitić
Reuters
15.04.2011.
u 21:09

Još kao dijete navijao sam za Katalonce, divio sam se nogometu koji je uveo Cruijff, s ponosom sam nosio Hagijev dres, otkriva Rakitić

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić danas će sa Sevillom gostovati u Madridu kod Getafea, od 18 dati. Dovoljno kasno da po povratku u Andaluziju ne stigne pogledati madridski El Clasico...

– Žao mi je zbog toga jer rado bih pogledao veliki derbi. Pa to je poslastica za cijeli nogometni svijet! Baš me zanima svaka pojedinačno od tih utakmica, zanima me kako će se treneri postaviti, hoće li koga štedjeti, kalkulirati – kaže hrvatski reprezentativac.

Prvenstvo je odlučeno, dolazi li Barca na izlet u Madrid, je li Real zbog toga danas favorit?

– Ma nitko protiv Barce ne može biti favorit dokle god ovako igra. Ona je čvršća, jača, moćnija momčad od svake na svijetu i Real, koliko god bio jak, mora dobro paziti da opet ne naleti na minu kao prošle jeseni – dodaje Rakitić.

Simpatizirate Barcelonu?

– Još kao dječak bio sam njezin navijač, divio sam se nogometu kakav je igrala s Cruijffom na klupi. Sjećam se da sam s ponosom nosio Hagijev dres – smješka se Raketa.

Moraš imati ludi dan

Sada ste u Sevilli, na oku obojici velikana...

– Ako Bog da da me Barcelona pozove, bio bih presretan. Pa to bi bilo ostvarenje dječačkoga sna!

Može li Barca do kraja u svim natjecanjima?

– Malo mi to nestvarno zvuči da Barca pobijedi baš u sva četiri ogleda, ne bih se u to kladio. Ali, ako i to naprave, onda kapa do poda, to bi bilo nešto fantastično!

Kako uopće dobiti Barcelonu?

– Mora ti se sve poklopiti, moraš imati ludi dan, a i oni ti moraju dati popust. To nije utakmica koja ovisi samo o Ronaldu i Messiju, nego o svih 11 igrača. Tko toga dana "napipa" pravu formu i nadahnuće, taj dobiva – kaže Rakitić.

Schalke je "nobody"

U razgovoru s Ivanom Rakitićem neizbježna tema je Schalke.

– Neopisivo mi je drago zbog mojih bivših suigrača. I mene su iznenadili kako su pregazili Inter. To je ono kad uđeš hrabro, beskompromisno, bez respekta, pa ti se onda vrati. Svaka im čast! Čujem se stalno s vratarom Neuerom, kaže mi da su odlučni otići do kraja u Ligi prvaka – dodaje Raketa.

Zvuči nestvarno?

– Istina, Manchester je iskusniji, ima mnogo takvih okršaja, a Schalkeu je opet lakše kad je, kako kažu, "nobody" u polufinalu. Planiram otići na utakmicu u Gelsenkirchen, a prođu li u finale, bit ću i na Wembleyju. Pa i ja sam bio dio te momčadi, odigrao sam pet utakmica u Ligi prvaka – zaključuje Raketa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije