BRILJIRA U SEVILLI

Rakitić: Ovaj ću tjedan pamtiti do kraja života!

'Sevilla's Ivan Rakitic (R) is congratulated by Alvaro Negredo after scoring against Real Betis during their Spanish first division soccer match at Benito Villamarin stadium in Seville April 12, 2013
Reuters/Pixsell
13.04.2013.
u 21:30

- Nije bilo velikog svadbenog slavlja. Sve je bilo u obiteljskom krugu. Došli su mi roditelji, sestra i brat te vjenčani kum. Nije to bila velika fešta, ali smo lijepo i opušteno proveli najljepši dan moga života - rekao je Rakitić

Andaluzija je “gorjela”, u petak je erumpirao nogometni vulkan u Sevilli! U gradskom derbiju Betisa i Seville vidjeli smo šest golova, pobjednika nije bilo (3:3), Sevilla je briljirala u prvom dijelu (3:0), Betis se čudesno vratio u nastavku, a naš reprezentativac Ivan Rakitić s dva je krasna gola bio prvo ime derbija...

– Pomiješale su mi se emocije nakon utakmice – rekao nam je Rakitić i objasnio:

- Bio sam presretan zbog svoje igre i golova, no spoznaja da smo u predzadnjoj minuti ostali bez pobjede ostavila je pomalo gorak okus. Ipak je najvažniji momčadski uspjeh, pojedinačni su dosezi u drugom planu.

Zabili ste golove poput iskusnog napadača, niste baš često u takvim situacijama na utakmicama?

- To je točno i važno je da sam se dobro snašao. Ovo su mi možda i najdraži golovi u Sevillinoj majici, možda mi je ovo bila i najbolja utakmica za Sevillu, sretan sam što se to dogodilo baš protiv Betisa jer gradski derbi uvijek nosi poseban naboj. K tome, dva dana prije derbija sam se i oženio tako da ću ovaj tjedan pamtiti cijeloga života.

Je li bilo velikoga svadbenoga slavlja?

- Ne, sve je bilo u intimnom, obiteljskom krugu. Došli su mi roditelji, sestra i brat te vjenčani kum. Nije to bila velika fešta, ali smo lijepo i opušteno proveli najljepši dan moga života.

Prošloga je tjedna i Hrvatska skočila na četvrto mjesto Fifine ljestvice...

- Ponosan sam i presretan što sam dio te momčadi. To mi je svakako dodatni motiv za daljnji napredak, veliki je motiv zadržati četvrto mjesto na svijetu.

Kako komentirate polufinalni ždrijeb Lige prvaka?

- Bit će to spektakularne utakmice. I želim da se u finalu na Wembleyu sastanu Mandžukić i Modrić, ponosan sam što su došli do polufinala – kaže Rakitić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije