DERBI Torcida ugošćuje vodeći Nacional

Rapaić kapetan umjesto Franića

23.01.2009.
u 08:43

Nacional opet igra derbi Večernji Prve HMNL. Naime, vodeća momčad prvenstva, praktički nedodirljiva, dolazi u Split, u goste najugodnijoj momčadi prvenstva Torcidi Tromont. A za splitsku momčad debitirat će veliko nogometno ime Milan Miki Rapaić.

Franić izostaje
- Miki je odmah pristao igrati za nas kad smo mu došli s tom idejom. Znali smo da nas neće odbiti, uvijek je bio velik u svakom pogledu - sretan je glavni Torcidin operativac Mario Grubić Kula.

A s obzirom na to da Torcidin kapetan i oslonac obrane Mijo Franić ne može protiv Zagrepčana igrati radi kazne zbog žutih kartona, Grubić i društvo morat će odrediti novog kapetana.

- Za mene nema dvojbe, kapetan će biti Miki, a tko bi drugi. To je san mnogih naših generacija, Miki će igrati za naš malonogometni klub - s puno emocija govori Grubić.

Naravno, ne treba od Rapaića očekivati čuda, mali nogomet, i to onaj prvoligaški, nešto je drugo od igranja s prijateljima. Ali, Miki je ipak Miki.

- Dvorana će biti puna. Miki je magnet za publiku, a uvjeren sam da će nam igrački pomoći - kaže Grubić.

Rapaićevo igranje je još jedna velika stvar za malonogometaše Torcide. Dobar je taj Grubić, uspije uvijek dovesti neko veliko ime. Sredinom devedesetih, dok je Torcida još igrala u županijskoj ligi, Grubić je uspio nagovoriti Gorana Ivaniševića da se registrira. Ispada da je to bio pravi Goranov početak, kasnije je osvojio Wimbledon, pa bio registriran i za Hajduk. A prije nekoliko godina Torcidin dres nosio je i Dean Računica.

- Uh, kakav je to igrač bio. Dejo je odličan, nije bez razloga postao “Hajdučko srce” - sa sjetom kaže Grubić.

Ivanišević i Računica
Torcida Tromont, bez obizra na Rapaićev učinak, u dvoboj s Nacionalom ulazi s velikom željom.

Matija Capar i društvo haraju ligom, iza njih je deset uzastopnih pobjeda. Nacional ima samo jednu mrlju u prvenstvu, i to onu u prvom kolu kada mu je Torcida otela bod u Zagrebu.

- U toj utakmici igrali smo odlično, a junak je bio naš vratar Marin Stojkić (brat vratara Dragana Stojkića, nap. a.). Nema razloga da to ne ponovimo. No, bez obzira na rezultat, naš se cilj zna, želimo ostaviti srce na parketu - zaključio je Mario Grubić Kula.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije