Bivši trener

Raymond: U klubu se ne zna tko što radi, spletkari se...

'SPECIJAL MAX 07.11.2012., Zagreb - Marty Raymond trener KHL Medvescak.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
25.03.2013.
u 08:00

O Kristanu Osoba je bez karaktera, sportaš koji će se napiti kad su najvažnije utakmice, nije donio ništa u doigravanju, nije bolji od Ouzasa...

Iako su u Medveščaku objavili su da su se s trenerom Martyjem Raymondom rastali u \"miru, ljubavi i sreći\", u razgovoru s Kanađaninom baš i nismo dobili takav dojam. U svakoj njegovoj rečenici vidi se gorčina, tuga, a tvrdi da još od čelnika kluba nije dobio jasan odgovor zašto su prekinuli suradnju.

Kako su vam rekli da ste bivši trener?

– Pročitao sam u novinama da je razlog raskidanju suradnje neispunjenje ciljeva. Mogu samo reći da se u razgovoru s upravom to nije spominjalo, nisu dali konkretan razlog. Neću ga ni tražiti, nema smisla. Rekao sam: hvala lijepo i doviđenja.

Lix ne zaslužuje komentar

Jeste li nakon dvije godine očekivali više korektnosti?

– Da sam plačljivac, mogao bih se žaliti uokolo. No, ovo je biznis i ja to razumijem. Ali smatram da sam napravio dobar posao, pomaknuo neke granice i izvukao maksimum iz kluba.

Dotaknuo se Marty i problema s menadžmentom kluba, otkrio da postoje dvije struje u klubu...

– S Gojanovićem nikad nisam imao problema, ali s nekim drugim ljudima jesam. Kad sam došao, rekao sam da, ako žele pobjeđivati, mora biti po mome. Ali to nije bilo uvijek tako, bilo je puno uplitanja, pričanja s igračima iza mojih leđa i stvari koje su mi otežavale posao. Također, dovodili su se igrači na probu koje nisam želio (Andrej Hebar, op. a.), a obećavali su mi autonomiju u odlučivanju o momčadi. U klubu se, osim predsjednika, ne zna tko što radi. Primjerice, nakon dvije godine ne znam koja je struktura upravljanja, koja je zadaća generalnog menadžera (Belinić, op. a.)...

Koliku ste doista moć odlučivanja imali oko svlačionice?

– Možda otprilike 70 posto, a za uspjeh i pozivanje na odgovornost u slučaju neuspjeha morao bih imati 100 posto. Kada smo potpisivali ugovor, u njemu je stajala i stavka \"direktor hokejskih operacija\", što nikad nije zaživjelo.

Kristan je nedavno izjavio da je klub napravio pogrešku što vas je ostavio i drugu sezonu. Što kažete na to?

– S obzirom na to kakva je Kristan osoba i karakter, sportaš koji će se napiti u doigravanju, on sam sebe diskreditira i ne trebam ga uopće komentirati. Da je te riječi izrekla dobra osoba, možda bi me pogodilo.

Rekao je Lix i da ste cijelo vrijeme favorizirali igrače koje ste doveli, da su Sjevernoamerikanci preuzeli klub.

Nisam gurao svoje igrače

– Uvijek su igrali najbolji igrači. Dvije sezone završavali smo na 2. mjestu, dakle ovi \"moji\" su vjerojatno napravili nešto dobro. Sto puta sam rekao i ponovit ću: svejedno mi je je li igrač Hrvat, Japanac ili Kanađanin, bitno je što radi na ledu. Najbolji primjer vam je Gal Koren. Dogurao je do druge linije. Vodio bih ga gdje god idem jer igrački i karakterno ima veliku budućnost.

Pojavile su se i glasine da uzimate postotak igračima od ugovora?

– To je ludost, prvi put to čujem. Ne dobivam lovu ni od kojeg igrača – rekao je Raymond.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
09:30 25.03.2013.

O Kristanu Osoba je bez karaktera, sportaš koji će se napiti kad su najvažnije utakmice, nije donio ništa u doigravanju, nije bolji od Ouzasa... /* */ Pa pravi pretstavnik roda svoga, ali ako postoji neka mogućnost za ucjenu bivšeg kluba,, trenera ili suigrača sigurno će je iskoristiti.

US
U sridu
09:30 25.03.2013.

U ovoj balkanskoj mocvari je tesko ljudima koji su navikli na red rad i disciplinu.

JM
Jean-Michel_Nicolier
09:36 25.03.2013.

Hvala Marty za ove dvije prekrasne sezone! Izvukao si maksimum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije