Mikaela Shiffrin

Razbila mi se kruna pa sad želim novu

Mikaela Shiffrin
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
03.01.2015.
u 08:30

Aktualna svjetska i europska prvakinja Shiffrin u Zagreb je stigla sa stalnom suputnicom, majkom Eilee

Sudionice sutrašnjeg sljemenskog slaloma Svjetskog kupa u Zagreb su počele pristizati jučer u kasnim popodnevnim satima. S obzirom na to da su se skijanja ostavile četverostruka pobjednica Sljemena Schild, dvostruka slavljenica Poutiainen, ali i jednostruke pobjednice Riesch i Aubert, jedina dosadašnja "snježna kraljica" koja će se pojaviti na Sljemenu trebala bi biti 19-godišnja Mikaela Shiffrin, aktualna olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja. Shiffrin je sezonu počela ispod očekivanja za dvostruku uzastopnu osvajačicu malog Globusa (11., 6. i 4. mjesto), no u Zagreb ipak dolazi u sjajnoj formi jer je pobjednica četvrtog slaloma sezone održanog u tirolskom Kuhtaiju.

– Ta mi je pobjeda doista vratila samopouzdanje – kazala je Mikaela po jučerašnjem dolasku u zagrebački hotel Westin.

Shiffrin je trenutačno četvrta u slalomskom poretku, iza dviju Šveđanki (Hansdotter i Pietilae-Holmner) i vodeće u ukupnom poretku Svjetskog kupa Tine Maze. Vodeća slalomašica svijeta trenutačno je Frida Hansdotter, posebna po tome što od 13 postolja ima čak 11 drugih mjesta te po jedno treće mjesto i jednu pobjedu. Štoviše, prije nego što se lani u Kranjskoj Gori domogla svoje prve pobjede, simpatična Šveđanka bila je osam puta zaredom druga.

U Zagreb je jučer stigla Amerikanka Resi Stigler, kojoj će ovo biti deseta utrka na Sljemenu:

– Na ulazu u hotel vidjela sam krunu. Uh, jako mi se sviđa. Želim je.

Žele je i mnoge druge skijašice, a ponajprije jedina aktivna dosadašnja pobjednica Mikaela Shiffrin koja je u Zagreb doputovala zajedno s majkom Eileen.

Razbila mi se kruna od prije dvije godine pa tim više želim ovu.

>>'Ne znam kako vama, ali meni je nedostajala Snježna kraljica, bijelo Sljeme, zabava...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije