odabrao kanadu ispred hrvatske

Reakcije navijača na Sigurovu odluku: 'Tako i treba. Imamo mi Perišića za narednih 20 godina'

Bukurešt: Europsko prvenstvo U-21, Rumunjska - Hrvatska
Foto: Alex Nicodim/PIXSELL
1/3
21.08.2024.
u 16:32

Niko je, kako Večernji doznaje, u posljednje vrijeme u intenzivnom kontaktu s izbornikom kanadske A selekcije, Amerikancem Jessejem Marschem. Taj 50-godišnji trener, koji je u Leipzigu vodio Gvardiola i Olma, počeo je raditi intenzivan pritisak na Sigura, najavivši mu kako mu već sada jamči poziciju u prvih 11 Kanad

Niko Sigur (20) odlučio je zastupati kanadsku nogometnu reprezentaciju. Iako je igrao za hrvatsku U-21 reprezentaciju i mnogi su zazivali njegov dolazak među vatrene da bude konkurencija Josipu Juranoviću i Josipu Stanišiću na poziciji desnog beka, ipak je izabrao zemlju u kojoj se rodio i odrastao.

"Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu", objasnio je svoju odluku web stranicu HNS-a.

FOTO Schwarzenegger, The Rock, Statham: Ovi slavni glumci bili su sportaši, neki su imali impresivne karijere

Bukurešt: Europsko prvenstvo U-21, Rumunjska - Hrvatska
1/12

Sigur iza sebe ima devet nastupa za mlade vatrene u kojima nije zabio nijedan gol. Bio je dio generacije koja je igrala na Euru U-21 2023., gdje se Hrvatska nije proslavila osvojivši samo jedan bod i ne postigavši nijedan gol u grupi s Ukrajinom, Španjolskom i Rumunjskom.

Niko je, kako Večernji doznaje, u posljednje vrijeme u intenzivnom kontaktu s izbornikom kanadske A selekcije, Amerikancem Jessejem Marschem. Taj 50-godišnji trener, koji je u Leipzigu vodio Gvardiola i Olma, počeo je raditi intenzivan pritisak na Sigura, najavivši mu kako mu već sada jamči poziciju u prvih 11 Kanade. Marsch je već počeo uigravati momčad za Svjetsko prvenstvo 2026., kojemu je Kanada domaćin (zajedno s SAD-om i Meksikom), a kako će se utakmice SP-a igrati i u Sigurovu rodnom zavičaju Vancouveru, mladić je i iz sentimentalnih, ali i nogometnih razloga prihvatio Marschevu sugestiju.

VEZANI ČLANCI:

Pritom je objektivno sagledao i svoju perspektivu u hrvatskoj A reprezentaciji, a ona nije ružičasta; na poziciji desnoga braniča zacementirani su Juranović i Stanišić, a i u veznom redu je poprilična jaka konkurencija, pa bi se Sigur u Hrvatskoj načekao za dres u prvih 11.

Hrvatski navijači žale zbog odlaska talentiranog hajdukovca. "Pametan potez, ovo je poraz Dalića. Važno je da je stari i ozlijeđeni Perišić na spisku", jedan je od komentara na mrežama. "Tako i treba. Imamo mi Perišića za narednih 20 godina", "Šteta. U njemu bismo imali hrvatskog Lahma i Kimmicha za budućnost", pišu drugi.

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Bukurešt: Europsko prvenstvo U-21, Rumunjska - Hrvatska
1/13

Komentara 4

JF
jfk
12:55 22.08.2024.

Sigur je shvatio da će gfa Hajduk što prije prodati, i to tko zna u koji bezvezan klub jer nemaju novaca, pa bi tako potpuno nestao s radara u Hrvatskoj, najbolje mu je da ode u MLS i igra za Kanadu.

Avatar Ričard
Ričard
10:19 22.08.2024.

Malo vamo, malo namo. FIFA udara temelje, da će na kraju biti moguće i u repki od 18-21 igrati za Hrvatsku, pa par godina za Kanadu, Francusku …. I na kraju za Saudijsku Arabiju ili Qatar.

BP
Besposlen pop
17:16 21.08.2024.

Kad izvornik jamči mjesto u prvih 11 anonimnom 20-ogodišnjaku znaš da je neka vrhunska reprezentacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije