NEĆE U VATRENE

Večernji otkriva zašto je Hajdukov dragulj izabrao Kanadu, a ne Hrvatsku. Dvije stvari su presudile

Velika Gorica:  Mladi vatreni slavili protiv Bjelorusije
Goran Stanzl/PIXSELL
21.08.2024.
u 12:59

Tu je i aspekt budućega transfera jer kao kanadskom A reprezentativcu, sudioniku SP-a, tržišna vrijednost će mu sigurno rasti. Pa će od toga koristi imati i Hajduk. Sagledavajući cijeli kontekst, mladome Siguru, rođenom Kanađaninu, nema se što zamjeriti na odluci

Mladi Hajdukov nogometaš Niko Christian Sigur (20) odlučio je ponovno promijeniti sportsko državljanstvo i vratiti se u kanadsku reprezentaciju, nakon što je skupio devet nastupa za hrvatsku selekciju U-21. Doznajemo pozadinu: Niko je u posljednje vrijeme u intenzivnom kontaktu s izbornikom kanadske A selekcije, Amerikancem Jessejem Marschem. Taj 50-godišnji trener, koji je u Leipzigu vodio Gvardiola i Olma, počeo je raditi intenzivan pritisak na Sigura, najavivši mu kako mu već sada jamči poziciju u prvih 11 Kanade.

>> Modrić je bio potpuno utučen nakon poraza od Španjolske. Kapetana vatrenih dugo nismo vidjeli ovakvog

Velika Gorica:  Mladi vatreni slavili protiv Bjelorusije
1/7

Marsch je već počeo uigravati momčad za Svjetsko prvenstvo 2026., kojemu je Kanada domaćin (zajedno s SAD-om i Meksikom), a kako će se utakmice SP-a igrati i u Sigurovu rodnom zavičaju Vancouveru, mladić je i iz sentimentalnih, ali i nogometnih razloga prihvatio Marschevu sugestiju.

Pritom je objektivno sagledao i svoju perspektivu u hrvatskoj A reprezentaciji, a ona nije ružičasta; na poziciji desnoga braniča zacementirani su Juranović i Stanišić, a i u veznom redu je poprilična jaka konkurencija, pa bi se Sigur u Hrvatskoj načekao za dres u prvih 11.   

VEZANI ČLANCI:

Naravno, tu je i aspekt budućega transfera, jer kao kanadskom A reprezentativcu, sudioniku SP-a, tržišna vrijednost će mu sigurno rasti. Pa će od toga koristi imati i Hajduk. Sagledavajući cijeli kontekst, mladome Siguru, rođenome Kanađaninu, nema se što zamjeriti na odluci. 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar CUBE
CUBE
14:38 21.08.2024.

Sve rijeke teku prema ušću samo Sana teče prema vama, ne treba nam, vrelo Bosne je naše

KL
Klokan
15:25 21.08.2024.

Da je pošten on bi sada vratio svoje hrvatsko državljanstvo koje je stekao igrajući za U/21. Našom putovnicom može igrati svugdje u EU-u kao domaći igrač što ne može s kanadskom... miriši na slučaj Pulišić kada se sam nudio HNS onda čim smo sredili papire nas odbio.

ZE
zeljac123
13:20 21.08.2024.

Veliki dragulj,zato i igra u Hajduku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije