Novi Galactico

Real dovodi pojačanje Modriću: Za mladog Engleza mogli bi izdvojiti čak 120 milijuna eura

Bundesliga - Borussia Dortmund v Eintracht Frankfurt
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS
1/3
11.05.2023.
u 15:42

Obzirom da će Toni Kroos i Luka Modrić u Madridu ostati još godinu dana, izgledno je da će njihova uloga biti da uvedu nove igrače u njihove uloge i pomognu tranziciji. Jedan od predvodnika nove generacije kraljevskog kluba mogao bi biti 19-godišnji Jude Bellingham

Sve je izglednije da će Luka Modrić dobiti novog mladog suigrača u veznom redu. Riječ je o 19-godišnjem Englezu Judeu Bellinghamu, koji je sve bliže postizanju dogovora sa Real Madridom. Izgledno je da će transfer vrijedan čak 120 milijuna eura biti izvršen ovog ljeta, piše Daily Mail.

Nagađalo se da bi se nakon impresivnog nastupa na svjetskom prvenstvu 2022. mladi Englez mogao vratiti kući, bilo u dresu Liverpoola, bilo Manchester Cityja, ali čini se da je nakon razgovora u travnju Real zauzeo prvu poziciju. Liverpool se povukao iz utrke. Bellingham prihvatio sve uvjete madridskoga kluba koji nastoje stvoriti svoj novi Galactico, tvrde talijanski mediji.

Real bi trebao u preostalim mjesecima nastojati dovršiti dogovore i postići konačan sporazum oko cijene transfera. Juni Calafat, Realov skaut, razgovarao je s Bellinghamovim ocem u Londonu. Navodi se kako s 19-godišnjim Englezom Kraljevski klub žele odvesti u novu eru i formirati jak centar s Aurelienom Tchouaménijem i Eduardom Camavingom.

Obzirom da će Toni Kroos i Luka Modrić u Madridu ostati još godinu dana, izgledno je da će njihova uloga biti da uvedu nove igrače u njihove uloge i pomognu tranziciji.

Ove sezone Jude Bellingham je nastupio ukupno 52 puta te upisao 14 golova i šest asistencija. Bivši igrač Real Madrida, Steve McManaman, smatra da bi ovaj mladi veznjak, kojeg mnogi smatraju jednim od najkompletnijih igrača na njegovoj poziciji, u Madridu bio "tretiran kao kralj".

"Madrid proteklih godina nastoji okupiti perspektivne mlade igrače. Svakako imaju financije za takvo što. Mislili su da će još prošloga ljeta kupiti Kyliana Mbappéa. Nova generacija igrača označit će iduću eru Real Madrida, a mislim da će tražiti još mladih pojačanja", rekao je McManaman. 

Međutim, iz Dortmunda kažu kako Bellingham nije spominjao odlazak iz kluba i da nema indikacija da će se pridružiti Madridu. "Nije mi rekao da razgovara s drugim klubovima", rekao je Edin Terzić.

VIDEO: Modrić vidio navijača u hrvatskom dresu te ga iznenadio poklonom, njegov potez dirnuo je i Real Madrid

Komentara 2

T2
Tomo_20
15:28 12.05.2023.

Za mene ne potreban transfer ima boljih!!!!

ST
starsandstripes
15:58 11.05.2023.

svake godine Real nađe zamjenu za modrića i onda opet modrić igra a zamjena je na klupi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije