Sve opcije otvorene

Guardiola o Messiju: 'Znam da će on i Barcelona učiniti sve da ga vrate na Camp Nou'

Nakon 21 godine Lionel Messi odlazi iz Barcelone
Foto: S.Lau/DPA
1/4
11.05.2023.
u 10:24

Pep Guardiola u Barceloni je od 2008. do 2012. surađivao s Lionelom Messijem. Još od tada je njegov fan i nada se da će svoju karijeru legendarni Argentinac završiti upravo tamo gdje ju je započeo i to uz oproštaj dostojan "najboljeg igrača svih vremena"

Lionel Messi učinit će čak i nemoguće kako bi se vratio u Barcelonu, zaključio je Pep Guardiola za ESPN. Vrijeme za akciju moglo bi doći već ovoga ljeta, kada mu ističe ugovor s PSG-om, a igračev otac i agent Jorge Messi u utorak je rekao kako nikakav dogovor sa Saudijcima ne postoji, što bi značilo da Katalonci još imaju šanse.

Messi je Barcelonu napustio na ljeto 2021. nakon što se klub našao u značajnim financijskim problemima i nije mogao sklopiti novi dogovor s argentinskom zvijezdom. Ipak, potpredsjednik kluba Rafa Yuste još je u ožujku rekao da su u kontaktu s njime i razmatraju mogućnost povratka.

Slučaj je komentirao i Pep Guardiola. "Navijač sam Barcelone. Nadam se da ću se jednog dana moći oprostiti od njega [Messija] kako treba, na Camp Nou", rekao je Guardiola pa dodao: "On je najbolji igrač svih vremena."

"U posljednjih 12-ak godina Barcelona je eksplodirala, a to ne bi bilo moguće bez njega. Ne govorim samo o statistici, već o njegovoj uključenosti u igru, ljepoti igre i efikasnosti. Svim aspektima", pričao je Guardiola koji je od 2008. do 2012. surađivao s Messijem na Camp Nou. U tom je periodu Barca osvojila tri naslova prvaka Španjolske i dvije Lige prvaka.

Nakon 2012. Guardiolu je put odnio u Bayern, a zadnje i u Manchester City s kojim je se protiv Real Madrida bori za ulazak u finale Lige prvaka.

"Nikad ne bih pomislio da će ovako završiti. Uvjeren sam da predsjedniku Laporti Messi drag, a od kada je otišao, Laporta govori kako zaslužuje oproštaj dostojan tako utjecajnog igrača. Messi je Barceloni pomogao da dosegne nove visine. Kad je netko tako velik moraš se od njega dostojno oprostiti. Klub je napustio u teškim okolnostima, ali u to neću ulaziti", nastavio je trener Manchester Cityja.

 "Nadam se da će doći dan kada ću na Camp Nou moći ustati i zapljeskati u oproštaju kakav Leo zaslužuje. Znam i da će Laporta dati sve od sebe, a isto tako i Leo i da će njegova obitelj dobiti svu zahvalnost, poštovanje i ljubav navijača Barcelone zbog svega što je učinio za nas", zaključio je Guardiola.

Prema riječima Jorgea Messija odluke o transferu neće biti donošene prije kraja sezone u francuskom prvenstvu, niti postoje dogovori s klubovima o tom pitanju. "Jednom kada sezona završi, razmotrit ćemo situaciju i vidjeti koje su opcije otvorene", rekao je Argentinac.

VIDEO: Pogledajte kako predsjednik Sabora Gordan Jandroković igra rukomet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije