LIGA PRVAKA

Real Madrid prvi stigao do osmine finala

05.11.2003.
u 00:00

Madriđani su remizirali u Beogradu, a Stuttgart je pobjedom 3:1 u Ateni izbacio Panathinaikos

Real Madrid, kako i priliči najtrofejnijem klubu, prvi je pronašao put do osmine finala nogometne Lige prvaka. Istina, vratar Casillas bio je igrač utakmice u Beogradu, MatthŠusov Partizan namučio je Madriđane i osvojio bod (0:0), ali malo tko će mariti za to kad Realovih 10 bodova u zadnje dvije utakmice može uloviti samo Porto. A dvije momčadi idu dalje.

- Cilj još nismo ostvarili, želimo biti prvi u skupini, zbog ugleda, ali i lakšeg suparnika u osmini finala - rekao je nakon susreta Realov trener Carlos Queiroz, koga je zabrinula ozljeda Roberta Carlosa u 11. minuti.

Portugalci su na svom Das Antasu svladali Olympique iz Marseillea s 1:0 pogotkom McCarthyja. Aleničev je ukrao loptu Derleiju i iz teške situacije lobao Vedrana Runju, koji je svih 90 minuta proveo na vratima Marseillea, a McCarthy je samo gurnuo loptu u mrežu. Kasnije su Francuzi pritiskali, najbolji strijelac Lige prvaka Drogba čak je u četvrtoj minuti nadoknade vremena pogodio gredu! Lopta jednostavno nije htjela ući...

I u skupini E nešto je poznato - Panathinaikos je ispao iz svih kombinacija za nastavak natjecanja u elitnom društvu. Sjajni Stuttgart matirao je Grke u dvije minute. Silvio Marić je zamijenjen u 79. minuti, Vlaović je ostao na klupi cijeli susret, a na drugoj strani Zvonimir Soldo standardno je dobro odigrao svih 90 minuta, a Jurica Vranješ prvo poluvrijeme.

Manchester je razbio Rangers, a engleski uspjeh upotpunio je Chelsea. S čak 4:0 isprašio je u Rimu Lazio i bacio Rimljane na začelje. Hernan Crespo otvorio je golijadu protiv kluba u kome je stekao slavu, a nakon crvenog kartona Mihajloviću sve je bilo lakše. Temperamentni reprezentativac SiCG očito se silno rasrdio na Damiena Duffa - dvaput ga je teško faulirao u samo dvije minute i već u 52. minuti ostavio svoju momčad na cjedilu.

I Milan je igrao s igračem manje, k tome i na gostovanju, ali unatoč tome odnio je sva tri boda! Milanezi su nastavili niz od prošle sezone - "svojom" igrom opet su prvi na ljestvici i imaju gol-razliku - 2:1! U Belgiji je Nesta isključen u 37. minuti nakon što ga je Mendoza okrenuo na središtu igrališta i povrijedio mu ego, što ovaj nije mogao otrpjeti. Logičan je tada bio Ancelottijev potez da umjesto napadača Tomassona u 42. minuti u igru uvede Darija Šimića. A pobjedu je donio Kaka briljantnim volejem četiri minute prije kraja.

ANTE BUŠKULIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije