hnl, 31. KOLO

Rebić nevidljiv, Husejinović zabio eurogol u pobjedi Dinama

Dinamo - Split, Ivan Turina (1)
Goran Stanzl/Pixsell
11.05.2013.
u 19:27

Uoči početka utakmice održana je minuta šutnje za preminulog vratara Ivana Turinu

Uoči početka utakmice Dinamov predsjednik Mirko Barišić uručio je majci Ivana Turine, Ani, uramljeni dres s brojem 1 s otisnutim Turininim imenom. Dirljiva scena, minuta šutnje i pljesak malobrojne publike pokojnom Dinamovom vrataru. Bad Blue Boysi nisu se pojavili na ovoj utakmici, osim njih nekolicine iz Novaka, koji su skandirali Ivanu Turini.

Derbi su uživo navodno gledali skauti Chelsea, Genoe, Juventusa, Bayera, Wigana i Real Sociedada, najvjerojatnije toliko hvaljenoga Antu Rebića, koji je u prvom poluvremenu statirao do 45. minute. Tada je iz slobodnog udarca gađao u rašlje, a Kelava sjajno obranio. Nakon ovakve lagane šetnje u Maksimiru, kao da ga je pripremio Jurčić a ne Vulić, dojam je da je Rebić već igra za - Dinamo.

Dinamo je u prvom poluvremenu dokazao da može i bez Sammira i Halilovića, možda čak i bolje nego s njima. Plavi su u prvom dijelu imali 77-postotni posjed lopte, stjerali Splićane u mišju rupu i lakoćom ih lomili. Sijevalo je sa svih strana, a prvi pogodak stigao je nakon pola sata igre. Pamić je nabacio iz kornera, a Ante Rukavina glavom zakucao loptu u mrežu. Prvi Antin pogodak nakon 7. listopada 2012. (Slaven Belupo) i najava povratka u formu. Ruki se obično budi pred ljeto, u srpnju i kolovozu briljira, a onda uzme koji mjesec predaha...

No, tek što je Ante dobio pljesak, zablistao je Said Husejinović. Sarajlija je potegnuo s više od 25 metara i rasparao mrežu Vukovića. Eurogol i šprint od 60 metara prema klupi u naručje Beqiraju. Said je posvetio pogodak svome prijatelju, kad već siroti Bećo posti mjesecima...

Između dviju Dinamovih pogodaka ukazala se prigoda Splićanima. Hrgović je idealno nabacio pred vrata Kelave, a Baraban iz čiste mat-situacije pucao pokraj gola. Bio je to čisti zicer za izjednačenje.

U nastavku utakmice plavi su smanjili gas i nisu uspjeli napraviti niti jednu ozbiljnu šansu. Kad je Kruno Jurčić izgubio strpljenje s neraspoloženim Ivanom Krstanovićem, u špicu nije stavio Beqiraja, nego Ivana Tomečaka. Taj eksperiment nije baš uspio...

Dinamo je tako rutinski odradio još jednu zadaću, a dojam je bio bolji nego u prethodnim utakmicama. Usto, Ivan Kelava produljio je svoj niz nesavladivosti na 948 minuta, što je već impresivna brojka. Posljednji put svladan je na Poljudu u veljači i od tada je nanizao već deset utakmica. Ali, napominjemo kako za Ivana tek sad dolazi pravo iskušenje, gostovanje kod tradicionalno neugodne Lokomotive. Ako to izdrži, onda je pravi mačak!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije