DINAMOV SREĆKOVIĆ

Rečenica kojom je Ante Čačić ušao u legendu

Zagreb: 2. pretkolo Lige prvaka, 2. utakmica, GNK Dinamo - PFC Ludogorec
Marko Lukunic/PIXSELL
18.07.2022.
u 13:15

Čekao se samo kraj, igrala se osma minuta nadoknade vremena jer su se bugarski igrači ''do besvijesti'' izležavali. I već se vidjela katastrofa, miran je ostao samo Čačić.

Prije deset godina na klupi Dinama bio je Ante Čačić, plavi su tada igrali s Ludogorecom u drugom pretkolu Lige prvaka. Sad će, ako bude sve po planu, igrati u trećem pretkolu, no za to trebaju preskočiti makedonski Shkupi.

25.07.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - PFC Ludogorec Razgrad. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

No, prije tih deset godina bila je prava drama, a Ante Čačić imao je i puno sreće. U prvoj utakmici u Bugarskoj bilo je 1:1, Ante Rukavina zabio je u posljednjim trenucima susreta. 

A onda ludi uzvrat u Zagrebu, dvaput je momčad koju je tada vodio Ivajlo Petev vodila, 1:0 i 2:1, no Rukavina svojim drugim pogotkom na ovoj utakmici izjednačio je. Čekao se samo kraj, igrala se osma minuta nadoknade vremena jer su se bugarski igrači ''do besvijesti'' izležavali. I već se vidjela katastrofa, miran je ostao samo Čačić.

– Što se tresete, zabit ćemo – rekao je svojoj klupi Čačić i u toj 98. minuti Domagoj Vida glavom je zabio za pobjedu i prolazak u treće pretkolo.

25.07.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - PFC Ludogorec Razgrad. Domagoj Vida. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Sada Čačić nije želio o suparnicima u trećem kolu, iako se znalo da je jedan od njih i taj njegov Ludogorec.

– Ne bih sad o suparnicima u trećem pretkolu dok ne prođu utakmice sa Shkupijem – rekao je trener Dinama.

Godinu dana kasnije od tih kvalifikacija za Ligu prvaka plavi su se opet sreli s Ludogorecom, sada u skupini Europske lige i dva su puta poraženi, 3:0 bilo je u  Bugarskoj, a 2:1 za Ludogorec u zadnjem kolu u Maksimiru.

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
02:29 19.07.2022.

Iako je otprilike od legende daleko kao Dinamo od Bayerna tu je u pravu. Prvo treba proci Skoplje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije