Vrući bodovi cibosa

Repeša isključen, Mustapić junak završnice za veliku gostujuću pobjedu

16.12.2023.
u 22:23

Nakon što je u Zadru nadmudrio svog mentora Jusupa, u svojoj debitantskoj abaligaškoj utakmici Repeša junior u Laktašima nadvisio i bivšeg Cibonina trenera Vladimira Jovanovića

Košarkaši Cibone izborili su petu regionalnu pobjedu na parketu na kojem se to od njih nije očekivalo. Uostalom, pobijedili su cibosi Igokeu (91:87), sastav koji je dosad imao samo dva poraza i gostujuću pobjedu protiv Partizana. I koji je do ove utakmice imao niz od pet pobjeda.

A novi Cibonin trener Dino Repeša nije mogao poželjeti bolji debi u ABA ligi od ovog na vrućem gostovanju u Republici Srpskoj. Doduše, veći dio posljednje četvrtine nije vodio momčad već je završnicu utakmice gledao iz tunela s obzirom na to da je, zbog dvije tehničke pogreške, bio isključen.

Čak i kada se činilo da im pobjeda izmiče iz ruke (kod 77:68 za domaćina), vukovi su ostali mirni a ključnim potezom pokazala se odluka pomoćnog trenera Bariše Krasića da u završnici, na poziciji razigravača, povjerenje ukaže Jakovu Mustapiću. A on je, u posljednje tri minute, uzvratio sa osam koševa, dvije osvojene lopte, asistencijom i blokadom. Mustapić kao da je htio pokazati treneru suparničke momčadi Vladimiru Jovanoviću da ga, dok je bio trener Cibone, nije tretirao kako zaslužuje.

Uostalom, najboljim Ciboninim igračem "proglasila" ga je i službena statistika koja će reći da je uz 22 koša, imao pest osvojenih lopti, tri asistencije i tri skoka te sedam iznuđenih prekršaja za valorizaciju 33.

Jako važnu ulogu u ovoj vrlo vrijednoj pobjedi odigrao je i Aleksandar Aranitović (21 koš, četiri skoka, tri osvojene lopte). U svojih 18 minuta centar Domagoj Vuković ubacio je 15 koševa, Buljan je, uz šest koševa, uknjižio i šest skokova i pet asistencija a Majcunić je dvije i pol minute prije kraja pogodio iznimno važnu tricu.

Kod domaćina dvoznamenkasti su bili Milosavljević (22), Nikolić (16), Moody (11) i Atić (10) čiji trener Vladimir Jovanović je kazao:

- Ja sam upozoravao da su oni jako kvalitetni, da su atipični i da igraju s jako puno samopouzdanja tko ih samo malo podcijeni prave mu velike probleme. Izgubili smo kod kuće 19 lopti, čak 14 u drugom poluvremenu, što zbog nedostatka koncentracije a što radi neodgovornosti.

A mladi Cibonin strateg nije uopće likovao:

- Mi smo došli pripremljeni, vjerovali smo u sebe od početka i nismo se raspali kada su domaćini vodili devet razlike . No, nama je skok problem, ne samo danas. Dopustili smo 14 napadačkih skokova i s takvim skokom teško je biti konkurentan momčadima ABA ligE - naglasio je Repeša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije