NK RIJEKA Počinju pripreme za nedjeljnu utakmicu u Maksimiru

Rijeka će pokazati da ovi rezultati nisu slučajnost

28.04.2009.
u 10:05

Bilo je pravo zadovoljstvo sjediti na tribinama Kantride i gledati utakmicu nogometaša Rijeke i Slaven Belupa. Ne samo zbog visoke pobjede bijelih, nego prije svega zbog vrhunskog nogometa, poteza i akcija koje su se nizale tijekom 90 minuta. Braća Anas i Ahmad Sharbini briljirali su, no i ostatak momčadi zaslužuje sve pohvale, osim nekoliko pogrešaka, koje na kraju srećom nisu odlučile, dečki su pružili dobru partiju protiv izravnih konkurenata u borbi za plasman u Kup UEFA.

- Vidjelo se što Rijeci znače braća Sharbini. Bili su odmoreni jer nisu igrali u Šibeniku i vidjelo se na terenu da su svježiji od ostalih igrača.

Nije ovo laka pobjeda
Vukli su momčad cijelu utakmicu i najzaslužniji su što smo ostvarili visoku pobjedu, kaže trener Rijeke Robert Rubčić. Bez obzira na visoku pobjedu, Slaven Belupo nije bio loša momčad na terenu. Posebno u prvom poluvremenu, kada su bijelima nametnuli i ritam i igru.

- Nije ovo laka pobjeda, iako rezultat govori drukčije. Utakmica se lomila oko 65. minute, jer su oni kod rezultata 3:2 imali veliku priliku, no lopta je odsjela na stativi. Predstavili su se u dobrom svjetlu. Imaju individualce koji su došli igrati rasterećeno i zato i jesu odigrali prvo poluvrijeme dobro. No, mi smo u nastavku napravili tri izmjene i digli smo ritam koji Slaven Belupo nije mogao pratiti, dodao je Rubčić.

Riječani su navijače još u petak pozvali da dođu u što većem broju i pruže podršku, što se i dogodilo. Na tribinama je bilo gotovo 5000 ljudi, podrška je bila glasna, a momčad je to vratila na najbolji mogući način.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije