Generalka za EL

Rijeka i dalje 'gazi': U Kranjčevićevoj pao i Dragovoljac

Rijeka, HNL (1)
Jurica Galoic/PIXSELL
25.08.2013.
u 20:51

Rijekin trene Matjaž Kek u odnosu na utakmicu sa Stuttgartom na klupi je ostavio Benka, Kvržića, Tomečaka...

Nogometaši Rijeke uspješno su apsolvirali gostovanje u Kranjčevićevoj kod Hrvatskog dragovoljca u sedmom kolu Prve Hrvatske nogometne lige. Momčad Matjaža Keka slavila je s 2:0 pogocima Mujanovića u 22. i Pokrivača u 76. minuti. Gosti iz Rijeke bolje su otvorili susret. Prvi je zaprijetio Ivan Krstanović udarcem s petnaestak metara. No, njegova 'bomba' otišla je preko gola. Riječani su u vodstvo došli u 22. minuti. Mateo Bertoša je probio po lijevoj strani i odigrao na drugu vratnicu gdje je akciju odlično ispratio Goran Mujanović i poentirao za vodstvo momčadi s Kantride. Već u sljedećoj akciji u 24. minuti Hrvatski dragovoljac imao je priliku za izjednačenje. Mladi Jan Doležal, koji se i jučer dojmio, sjajno je ušao ispred Darija Kneževića koji ga je srušio u šesnaestercu. No, već drugi jedanaesterac dragovoljci ove sezone nisu znali iskoristiti. Udarac Marka Brtana sjajno je pročitao Rijekin vratar Ivan Vargić i opet, kao i protiv Stuttgarta, spasio Rijeku.

Rijekin trene Matjaž Kek u odnosu na utakmicu sa Stuttgartom na klupi je ostavio Benka, Kvržića, Tomečaka... Alispahić je ušao u igru silom prilika nakon što se Zlomislić ozlijedio u 33. minuti, a Kvržić u drugom poluvremenu. Riječani su mudro čuvali prednost prvih 45 minuta i očito je bilo koliko Sigećanima nedostaje iskustva. U nekoliko su navrata odlično iznosili loptu na Rijekinu polovicu, no nedostajalo je mirnoće u završnici. Momčad Matjaža Keka snažniju podršku s tribina dobila je tek u 35. minuti kada je na tribine ušlo oko 200 pripadnika Armade. Rijekini navijači stigli su pod jakom policijskom pratnjom. Drugi dio opet su bolje otvorili Riječani. Tamnoputi Ajayi u 51. je minuti sam izišao pred vratara Dragovoljca Ivana Čovića koji je pročitao njegovu namjeru da ga varkom izbaci iz ravnoteže. Samo pet minuta kasnije Pokrivač je pokušao oštrim udarcem iskosa. Čović je lijepom paradom loptu odbio u gredu, a spasili su stoperi Dragovoljca. U 60. minuti poentirao je hitronogi Ajayi, no iz zaleđa... A najbolju prigodu Dragovoljci su imali u 62. minuti kada je Jazvić pobjegao po desnoj strani i uposlio Doležala koji je u padu bio malo prekratak. Sjajnu prigodu u 69. minuti imao je Zoran Kvržić nakon što je Ajayi opet pobjegao po lijevoj strani. No, Kvržićev snažan udarac otišao i iznad grede. I u drugom su dijelu dragovoljci tražili igru, baš kao što je Krešimir Ganjto i najavljivao uoči susreta, no nikako nisu uspijevali odraditi mirniju završnicu. A sve je bilo gotovo u 76. minuti kada je Nikola Pokrivač odlično zahvatio jednu loptu s desnog boka. Njegov oštar udarac odsjeo je u lijevom kutu nemoćnog vratara domaće momčadi Ivana Čovića koji je loptu samo ispratio pogledom. Zadnjih petnaestak minuta gosti iz Rijeke rutinski su utakmicu priveli kraju.

>>Stuttgart još nema niti bod, doživio i treći poraz u Bundesligi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije