EUFORIJA

Rijeka igra u zanosu i 
s manjkom kvalitete nosi se s velikanima

Rijeka
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
08.11.2013.
u 20:30

Nakon utakmice protiv Lyona igrači Rijeke krenuli su prema praznoj tribini. Prvi put ove sezone prema stijenama iza zapadne tribine zajedno s momčadi krenuo je i trener Kek.

Prekrasnim pogotkom Andreja Kramarića u 21. minuti Rijeka je izborila 1:1 protiv Lyona i osvojila drugi bod u Europskoj ligi.

– Ovo mi je sigurno jedan od najdražih golova u karijeri. Na meni je da realiziram prilike. Ova možda nije bila najjednostavnija, pa treba reći da sam imao i sreće – rekao je Andrej Kramarić.

Po Uefi iza Gaz Metana!?

Treba reći i to da su momčad, klub i navijači zaslužili baš takav Kramarićev pogodak! Nadahnuti trenutak oslobodio je silnu količinu pozitivne energije, koja se ove sezone slijeva po tribinama, po gradskim ulicama i svuda gdje se priziva ime nogometne Rijeke.

Istina, Lyon je na Kantridi igrao s pričuvnom momčadi. Ali koliko vrijedi druga momčad 14. kluba po Uefinu rejtingu u odnosu na prvu momčad 222. kluba? Na istoj ljestvici ispred Lyona nalazi se Milan, a ispred Rijeke rumunjski Gaz Metan Medias, za koji većina ljudi nikada nije ni čula.

Rijeka ove sezone nije osjetila gorčinu poraza na Kantridi gdje su igrali ugledni sudionici Europske lige Stuttgart, Betis, Lyon i Dinamo. Jedna pobjeda (Stuttgart, 2:1) strši kao povijesna jer je bila vrijedna plasmana u skupinu. Ostali su rezultati ostvareni u zanosu koji predugo traje da bi mogli ovisiti o trenucima nadahnuća poput Kramarićeva!

Jednostavna filozofija

Rijeka ove sezone u Europi igra stabilan i prepoznatljiv natjecateljski nogomet. Nema Rijeka takvu kvalitetu da bi se ishodište europskih uspjeha moglo tražiti u lepršavom tika-taka nogometu. Uspjesi Rijeke počivaju na poštovanju osnovnih kriterija najboljih europskih liga iz kojih ove sezone dolaze svi protivnici Rijeke (Stuttgart, Betis, Lyon, Vitoria Guimaraes) iz Europske lige. Dakle, tamo gdje počinje ili završava posao svakog trenera Rijeke ili Dinama.

Matjaž Kek nametnuo je jednostavnu nogometnu filozofiju. Prva momčad Rijeke drukčije ne bi mogla igrati ravnopravno protiv druge momčadi Lyona, koju je na Kantridi predvodio igrač (Gourcuff) doveden za 22 milijuna eura! Rijeka nije igrački kvalitetna kao Dinamo, ali nakon 4. kola Europske lige ima bod više od plavih, stabilnu momčad, vrhunskog trenera i atmosferu kakvu nije imala ni kada se u sezoni 1998./99. borila za naslov prvaka.

Nakon utakmice protiv Lyona igrači Rijeke krenuli su prema praznoj tribini. Prvi put ove sezone prema stijenama iza zapadne tribine zajedno s momčadi krenuo je i trener Kek.

Ritualnu posvetu praznim tribinama osvijetlio je semafor na kojemu je bliještalo 1:1.

Nikada se jedna momčad Rijeke nije osjećala tako ispunjeno pred praznim tribinama.

>> Rijeci drugi europski bod: Na Kantridi remizirali protiv Lyona
>> Kek: Često nam se događaju ovakvi golovi da bi to bila slučajnost

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:30 09.11.2013.

Svaka čast Rijeci , krasi ih borbenost , htijenje i za razliku od Dinama djeluju kao momčad ali mišljenja sam da nema mjesta nekoj euforiji kad znamo da su Betis i Lyon igrali sa pričuvama a Vitoria ih je razbila , tu se vidjelo koliko zaostajemo za prosječnim evropskim ekipama . Ipak mislim da nas nisu osramotili kao Dinamo i Hajduk od kojih je ostalo samo ime i ništa više.

CR
crogermane
22:11 08.11.2013.

Još da imaju pravog trenera gdje bi im bio kraj!Trener koji u igru stavlja Alispahića i Pokrivača nije taj naziv zaslužio!Ta dva igrača mogu igrati u najboljoj verziji za vinogradara iz Mladine ali ne za neki malo ozbiljniji klub!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije