ŠTO SE KUHA?

Romano objavio znakovitu vijest. Dinamo će za Gvardiola dobiti vrhunske novce od Reala?

Bundesliga - Hertha BSC v RB Leipzig
Annegret Hilse/REUTERS
20.05.2023.
u 13:51

Još uvijek nije poznato gdje će otići 21-godišnji stoper kojeg želi pola Europe

Najpoznatiji sportski novinar Fabrizio Romano stavio je na Twitteru zanimljivu objavu koja je vezana za Joška Gvardiola, a tiče se njegovog budućeg transfera. Podsjetimo, za njega se najozbiljnije zanimaju klubovi visoke platežne moći poput Reala, Manchester Citya i Chelseaja. 

 - Real? Ne treba trošiti riječi na tako veliki klub. Priča se, uvijek će se pričati, ali ja imam ugovor s Leipzigom do 2027. Vidjet ćemo... - objavio je riječi vatrenog Romano i naglasio kako je prvi na listi Citya i menadžera Pepa Guardiole. Međutim, Romano nikada ne objavljuje vijesti bez veze, pa su stoga mnogi zaključili kako je ipak Real buduće odredište. 

Jedan od najuglednijih svjetskih medija The Times otkrio je da u ugovoru Joška Gvardiola s Leipzigom postoji posebna odštetna klauzula koja će se aktivirati u ljeto 2024. Točnije, od 1. srpnja iduće godine Gvardiol će moći napustiti Leipzig jedino ako netko ponudi 110 milijuna eura. 

GALERIJA Arsenalu treba Gvardiol, ali moraju izdvojiti rekordan iznos

Bundesliga - Hertha BSC v RB Leipzig
1/4

Dakle, ako hrvatski branič ostane do kraja sezone u bundesligašu, bit će skuplji nego sada, bikovi trenutno potražuju minimalno 100 milijuna eura. Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura te ima pravo na 20 posto od idućeg transfera. 

VEZANI ČLANCI:

Ukoliko se Joško proda za 110 milijuna eura, dakle po novoj cijeni, plavi će utržiti dodatnih 18.2 milijuna eura, čime bi ukupno za Gvardiola zaradili sjajnih 37 milijuna eura. 

Komentara 2

ST
strelabožja
07:01 21.05.2023.

Svi volimo Joška. Ali, jučer protiv Bayerna, pokazao je jednu ozbiljnu slabost: kukavičluk! Bayern je pred kraj, kod 1-2 počeo silovito stiskati. Joško je par puta "zaplivao", ali bez kazne, Bayernovog gola. Tada se je, nakon jednog bezazlenog duela, primio za koljenu i gestikulacijom rukama zatražio promjenu. I zamijenjen je. Prepao se je odgovornosti. Za vrhunske klubove, ovo je ozbiljna slabost.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
20:34 20.05.2023.

Hvala Dinamo, hvala Zdravko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije