Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROJ ZA GOLOVE

‘Ronaldo najbolji na svijetu? A kak’ u Zagrebu nije ni taknuo loptu?’

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.05.2017.
u 13:55

Portugalac zabija kao na traci, razgrće i gazi sve pred sobom i niže rekord za rekordom, a u veljači je zagazio u 33. godinu, što njegove izvedbe čini još izuzetnijima.

Nije se dugo čekala Ronaldova reakcija na Messijevih 500. Deset dana nakon epskoga Clasica u Madridu, u kojemu je argentinski izvanzemaljac u naletu najvećega nadahnuća demonstrirao svu svoju genijalnost, Cristiano Ronaldo zadivio je svijet “streljanom” protiv Atletica u polufinalu Lige prvaka.

Trajat će još četiri godine

Pazite, Portugalac zabija kao na traci, razgrće i gazi sve pred sobom i niže rekord za rekordom, a u veljači je zagazio u 33. godinu, što njegove izvedbe čini još izuzetnijima. Za usporedbu, Eric Cantona, Patrick Kluivert, George Best, Marco van Basten ili Michel Platini u toj su dobi već bili umirovljenici, dok portugalski snagator u ‘sudačkoj nadoknadi’ karijere izgleda zastrašujuće moćno. Ima ugovor s Real Madridom do 2021. i, budite sigurni, s onakvom gladijatorskom muskulaturom, nepresušnom energijom i pohlepom za golovima, Ronaldo će sigurno trajati još najmanje četiri godine.

No ulazi li taj nezasitni portugalski lovac na rekorde u kremu svjetskoga nogometa, među najbolje protagoniste u povijesti, u društvo Pelea, Maradone i Messija? Zvonimir Magdić (87), živa enciklopedija svjetskoga nogometa, novinarski akademik i posljednji nogometni romantičar, tvrdi kako je famozni Ronaldo ipak – samo jedan od...

– Volim ga, ali fali mu puno toga – uzdiše Amigo vječito preplavljen nostalgijom za starim majstorima.

Zabija strahovito

Što to nedostaje Ronaldu, Amigo?

– Ima visoku individualnost, zabija strahovito, no nije u rangu Messija, još manje Di Stefana, najkompletnijega nogometaša u povijesti, jedinoga dosad koji je igrao od gola do gola; mogao je braniti, kreirati i s lakoćom zabijati. Njega ‘izoliram’ od svih ostalih. Eh, Ronaldo... Znate, rijetki su nogometaši koji mogu postići visoke i niske tonove, basove, to nije lako. Ronaldo s lakoćom postiže gornje tonove, puca i zabija neumoljivo. Ali nema dribling, nije u stanju poslagati suparnike na kup, kod njega ne možete vidjeti rolanje. I, pazite, vrhunski svjetski igrač koji pretendira biti među najvećima u povijesti ne smije dati krivu loptu, ne-smi-je! A njemu se to za vrijeme utakmice dogodi više puta. I još nešto; kakav je to najbolji igrač na svijetu koji u Zagrebu, protiv Dinama, nije taknuo loptu? – pita se Magdić koji i Messiju kao minus uzima nekontrolirano zabijanje u suparnika.

– Znate što Messi nema? Loptu prema natrag. Prva lopta uvijek mora ići prema natrag jer samo tako ćeš vidjeti što se događa naprijed.

Kako vidite Luku Modrića?

Fantastičan je! On je najbolji ‘centrocampista’ na svijetu i da tako, kao u Realu, igra za Hrvatsku, mi bismo svakoga pobijedili s 5:0! Što bi Brazil i Argentina dali da imaju takvoga igrača! E sad, Luki često nedostaje odlučnosti, možda i hrabrosti; on mora češće preuzimati odgovornost, pucati, zabijati golove, kao što to u Barceloni čini Rakitić. Znate što gomila hoće, ona hoće gol, a veliki nogometaši pamte se samo po golovima – zaključio je uvijek polemični nogometni doajen Zvonimir Magdić.

Portugalac u lovu na Seedorfa

Osvoji li naslov europskog prvaka i ove godine, Cristiano Ronaldo dostići će rekord legendarnoga Nizozemca Clarencea Seedorfa, jedinoga nogometaša koji je čak četiri puta zagrlio ‘ušati’ pehar, i to s tri kluba: Ajaxom (1995.), Real Madridom (1998.) i Milanom (2003., 2007.). Ronaldo je, podsjetimo, bio prvak Europe s Manchester Unitedom 2008. godine te s Real Madridom 2014. i 2016. godine.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić lovi pak svoj treći europski naslov i može se 3. lipnja u Cardiffu priključiti doista biranom društvu trostrukih osvajača, Samuelu Eto’ou, Fernandu Hierru, Andresu Iniesti, Ikeru Casillasu, Paolu Maldiniju, Fernandu Morientesu, Carlesu Puyolu, Raulu, Robertu Carlosu i Victoru Valdesu. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije