TEŠKA VREMENA POD TORNJEM

Rozić: Nismo željeli napustiti klub

Marin Rozić
Renato Branđolica
10.10.2009.
u 11:59

Iz ureda se nitko nije spustio. Zaprepašćuje da nitko nije želio trijumfalno objaviti kako su u posljednji trenutak ipak uspjeli nagovoriti petoricu igrača da odustanu od zaštite ugovora pri HKS-u.

Tek su preko glasnogovornika Ivana Jurkovića poručili da će Cibona večeras u Draženovu domu na otvaranju nove sezone NLB lige protiv Širokog (20 sati) igrati sa svim ovoljetnim pojačanjima (Marko Tomas, Dalibor Bagarić, Bojan Bogdanović, Amerikanci Gordon i Graves).

Obećanja nisu ispunjena
– Da, informacija je da je sve u redu, ali, iskreno, ne bi me začudilo da u subotu to više ne bude tako – nasmijao je sve prisutne trener vukova Velimir Perasović.

Nakon Kusa, Andrića i Rozića, posljednji koji su prihvatili kompromis bili su Princ i Vukušić. Nitko od igrača nije dobio novac, već nova obećanja.

- Zasad, nažalost, nijedno obećanje nije ispunjeno. Ali odlučili smo prihvatiti dogovor jer shvaćamo da je teška situacija i da novca jednostavno nema. Jedina preostala opcija je da napustimo momčad, a to ne želimo – rekao je Marin Rozić kojeg će kapetanska vrpca obvezati da ove sezone vodi tešku bitku s Upravom za prava igrača i ispunjavanje obveza prema njima.

– Nitko se ne treba brinuti da nećemo biti motivirani za igru. Pa, od veljače nismo primili plaću, a od tada smo osvojili prvenstvo, igrali smo i na završnom turniru NLB lige i sigurno se nije vidjelo da tankiramo. Nadamo se samo da će uprava napokon nešto učiniti i osigurati nekakav novac – istaknuo je Rozić.

Perasović zbog nedostatka novca nije mogao “uzeti” još jednog visokog stranca, no trener vukova je zadovoljan s igračkim kadrom za novu sezonu.

Svidjet ćemo se publici
– Znali smo koga dovodimo iako, moram priznati, jako ugodno su me iznenadili Gordon i Bogdanović za kojeg nisam vjerovao da može igrati tako dobro na visokom nivou. Momčad je promijenila nositelje igre i jasno je da će neki mladi igrači morati pokazati svoj potencijal. Žao mi je što zbog ozljede Marko Tomas, koji nam je važan, nije mogao igrati više s momčadi. No, nisam pesimist, mislim da ćemo se svidjeti publici – rekao je Peras.

I trener vukova će naglasiti da će ove sezone liga biti izjednačenija nego ikada.

– Momčadi koje se nisu puno mijenjale poput Hemofarma, Crvene zvezde, Zadra ili FMP-a će u početku biti u prendosti. Treba spomenuti Olimpiju koja se bitno ojačala ali i Zagreb i Cedevitu, koji mogu razmišljati i o borbi za završni turnir – zaključio je Perasović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije