PRIPREME SU POČELE

Rukometašice se okupile u Zagrebu. Na popisu igračica došlo je do značajnih promjena

Ljubljana: Susret Hrvatske i Švedske na Europskom prvenstvu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
24.09.2024.
u 02:00

Umjesto Ljerke Vresk koja je godinama obnašala dužnost tehničke managerice reprezentacije, tu će ulogu sada preuzeti bivša reprezentativka Lidija Horvat

Rukometašice Hrvatske su se okupile u Zagrebu, odakle odlaze na mini pripreme u Prelog. U okviru priprema izabranice Ivice Obrana odigrat će prijateljsku, zatvorenu za javnost, utakmicu protiv Slovenije. Na izbornikovu popisu se nalazi 21 rukometašica. Lijepo je vidjeti da se u staro društvo vraća kružna napadačica Ana Debelić. Nova imena su Ivana Fratnik i Veronika Babara kojima je to nagrada za sjajan nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini, ali i prilika da osjete atmosferu u A selekciji.

U odnosu na posljednje nastupe, u sastavu nema Larisse Kalaus i Katarine Pavlović, a ponovno je tu Lea Franušić koja je Podravka Vegetu ovo ljeto zamijenila rumunjskim Iasijem. Do manjih promjena došlo je i u stručnom stožeru reprezentacije. Umjesto Ljerke Vresk koja je godinama obnašala dužnost tehničke managerice reprezentacije, tu će ulogu sada preuzeti bivša reprezentativka Lidija Horvat. Umjesto Matije Bilušića, novi trener vratarki je Mario Posarić, koji inače tu dužnost obavlja i u Podravka Vegeti.

Na popisu su – vratarke: Pijević (Gloria Buzau), Bešen (Podravka Vegeta), Kapitanović (Gloria Bistrita); lijeva krila: Šimara (Podravka Vegeta), P. Posavec (Zrinski); lijevi vanjski: Prkačin (Podravka Vegeta), Mičijević (Craiova), Milosavljević (Dunarea Braila), Fratnik (Lokomotiva); srednji vanjski: Blažević (Craiova), S. Posavec (Lublin), Malec (Lokomotiva); desni vanjski: Birtić (Podravka Vegeta), Franušić (Iasi), desna krila: Mamić (Podravka Vegeta), Burić (Podravka Vegeta); kružne napadačice: Ježić (Dunarea Braila), Šenvald, Brkić (obje Podravka Vegeta), Debelić (Vipers) i Babara (Lokomotiva).

VIDEO Valentina Miletić ukrala show na stadionu, a evo kako je sportska novinarka izgledala kada je bila s Livajom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije