FANTASTIČNI KUZMANOVIĆ

Rukometna legenda nahvalila hrvatskog vratara: 'Odigrao ludu partiju, branio je nemoguće'

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Main Round - France v Croatia
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/5
19.01.2024.
u 12:34

Pred Hrvatskom su susreti s Mađarskom (u subotu), Islandom i Njemačkom. Ukoliko reprezentativci upišu tri pobjede imaju dobru priliku za plasman u polufinale

Francuska rukometna reprezentacija je u prvoj utakmici drugoga kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj nadjačala Hrvatsku rezultatom 34:32. Iako je Dominik Kuzmanović imao čak 42 posto uspješnih obrana (13/31) brojne pogreške u napadu odnijele su priliku za nove bodove.

Kuzmanovićeve sjajne obrane najzaslužnije su za rezultatski poravnatu utakmicu tijekom gotovo svih 60 minuta. Ovaj visok broj obrana još je impresivniji ukoliko se u obzir uzme da je puno obrana bilo iz sedmeraca, kontri i čistih zicera kada je Francuska gradila visoku prednost. Pohvalio ga je i legendarni Nikola Karabatić.

GALERIJA Hrvatska u nevjerojatnoj drami izgubila od Francuske u rukometnom klasiku

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Main Round - France v Croatia
1/5

"Ova je utakmica bila slična onoj protiv Njemačke. Nije to bio nužno loš start Francuske, ali smo imali zaostatak od dva gola, nakon čega smo se vratili igrajući dobro u napadu i obrani. I onda smo u drugom poluvremenu bili dobri sve dok hrvatski vratar nije odigrao ludu partiju. Nemoguće je što nam je sve obranio", rekao je francuski rukometaš.

VEZANI ČLANCI:

S druge strane, za Mateja Mandića susret je bio nešto lošiji. Nije se snašao u prvome poluvremenu, a Francuzi su brzo došli na tri razlike. Kada je Kuzmanović ušao u igru Hrvatska je uspjela do kraja prvoga dijela poravnati rezultat.

Pred Hrvatskom su susreti s Mađarskom (u subotu), Islandom i Njemačkom. Ukoliko reprezentativci upišu tri pobjede imaju dobru priliku za plasman u polufinale. Situacija će biti otežana odsustvom kapetana Domagoja Duvnjaka za kojeg je izbornik Goran Perkovac rekao da se osjeća vrlo loše.

VIDEO Perkovac: 'Ne vidim ekipu koja je puno bolja od nas, ali moramo prestati poklanjati pobjede'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije