KVALIFIKACIJE ZA EURO

Rumunje čeka kazna zbog Mladića, ostali bez izbornika

\'Italy\'s Antonio Cassano (obscured) celebrates with teammates after scoring against Estonia during their Euro 2012 Group C qualifying soccer match at the Braglia stadium in Modena June 3, 2011. REUT
Reuters
04.06.2011.
u 19:53

- Razočaran sam igrom i pristupom u Bukureštu, doživjeli smo veliku bruku i sramotu – rekao je izbornik BiH Safet Sušić nakon poraza 0:3 od Rumunjske.

"Italija doživljava novu renesansu", tako je Gazzetta dello sport nazvao igru talijanske reprezentacije nakon domaćeg slavlja 3:0 protiv Estonije. Azzuri su se tom pobjedom odvojili na pet bodova od drugoplasirane Slovenije koja ima odigranu utakmicu više, te na osam od Srbije. Novi selektor Cesare Prandelli, nasljednik Marcella Lippija, vratio je vjeru navijačima nakon debakla u JAR-u, gdje su u skupini sa Slovačkom, Paragvajem i Novim Zelandom završili na zadnjem mjestu.

Novčana kazna

– Jako sam zadovoljan, samopouzdanje nam raste iz dana u dan, no uvjereni smo da još možemo puno napredovati – rekao je Prandelli.

Iskusni veznjak Andrea Pirlo kaže da igrači uživaju u Prandellijevu sistemu.

– Ovo je novi način igre za nas i zaista uživamo u njemu. Često se rotiramo i svako od nas može povući prema naprijed. Trener ima veliki izbor i već nam je vratio samopouzdanje – rekao je Pirlo.

Čelnici rumunjskog nogometnog saveza platit će kaznu zbog transparenta podrške Ratku Mladiću za vrijeme utakmice protiv BiH (3:0) u Bukureštu.

Domaći navijači razvili su veliki transparent na kojem je pisalo "Sloboda za Mladića" (Free Mladić). Reagirala je klupa Bosne i Hercegovine, pa je delegat utakmice odmah zahtijevao da se transparent ukloni. Rumunjski su navijači početkom drugog poluvremena ponovo razvili transparent, zbog čega je opet reagirao predstavnik BiH, pa je parola trajno uklonjena. Domaći navijači provocirali su goste i povicima "Srbija, Srbija", odnosno "Cigani, cigani". Uefa će zbog svega toga Rumunjima odrediti novčanu kaznu. Zanimljivo, unatoč uvjerljivoj pobjedi nad BiH, rumunjski je izbornik Razvan Lucescu najavio odlazak s klupe. Navodno zato što je već dogovorio izdašan četverogodišnji ugovor s bukureštanskim Rapidom. Na klupi reprezentacije vjerojatno će ga naslijediti legenda rumunjskog nogometa Gheorghe Hagi.

U medijima BiH prevladava pak veliko razočaranje igrom momčadi Safet Sušića. Loše, katastrofalno, blamaža, debakl, riječi su koje se najčešće koriste.

– Razočaran sam igrom i pristupom u Bukureštu, doživjeli smo veliku bruku i sramotu. A igrala je praktički ista momčad koja ih je svladala u Zenici – rekao je Sušić.

Löw ljutit u pobjedi

Iako je Njemačka pogocima Gomeza pobijedila Austriju 2:1 na Ernst Happelu, te tako nastavila stopostotni niz u skupini A, izbornik Joachim Löw bio je ljutit nakon utakmice.

– Nismo bili dovoljno samouvjereni, nismo bili brzi, nismo bili dinamični, nismo bili precizni – nabrajao je Löw te dodao:

– Imam osjećaj da su igrači koji su prošlo ljeto igrali na Svjetskom prvenstvu došli do krajnjih granica svojih fizičkih mogućnosti. No, moram reći da sam na kraju sretan zbog pobjede.

Komentara 7

DR
dragogera
20:10 04.06.2011.

zamisli ti to,rumunji cigani vikali bosancima da su cigani,mogli su im vikat da su rumunji bilo bi prikladnije

BE
beb
23:40 04.06.2011.

Rumunje kazniti? Pa sto im nije dovljna kazna to sto su Rumunji.

DU
Deleted user
20:03 04.06.2011.

\"Sloboda za Mladića\" (Free Mladić). ----------------------------------------------------- ahahahaaaaaa, budale novinarske FREEDOM for Mladic je sloboda za mladica a free mladic je OSLOBODITE mladica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije