NEDOSTAJALO I SREĆE

Rusi na Euro stigli s velikim očekivanjima, ali stalno su gubili bodove u završnicama

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Sjeverna Makedonija - Rusija
Slavko Midzor/PIXSELL
27.01.2022.
u 16:30

- Kada se sve uzme u obzir, mislim da su moji igrači odradili odličan posao na ovom turniru i pokazali da smo na pravom putu. Nosili smo se ravnopravno s nekoliko velikih reprezentacija.

Rukometaši Rusije s velikim su očekivanjima ušli u drugi krug jer su iz prvog prenijeli dva boda. Pobijedili su Norvežane kojima će ti bodovi, pokazalo se poslije, bili itekako potrebni.

No Rusija u drugom krugu nije imala sreće. U četiri utakmice osvojili su tek jedan bod. Izgubili su uvjerljivo od Švedske (23:29), s pogotkom razlike gubili su od Španjolske (25:26), uz promašen sedmerac za neodlučen ishod, te Njemačke (29:30), a taj jedan bod osvojili su protiv Poljske, i to pogotkom u zadnjoj sekundi. Na kraju su s tri boda osvojili peto mjesto u skupini.

– Što se tiče naše posljednje utakmice na EP-u, Nijemci su došli u situaciju da postignu pogodak za pobjedu u posljednjem napadu i iskoristili su je. Jako sam ponosan na svoju ekipu. Kada se sve uzme u obzir, mislim da su moji igrači odradili odličan posao na ovom turniru i pokazali da smo na pravom putu. Nosili smo se ravnopravno s nekoliko velikih reprezentacija – rekao je Velimir Petković, izbornik Rusije.

 

Komentara 1

Avatar Le-Freak
Le-Freak
17:44 27.01.2022.

A vidi ti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije