NORVEŠKA TREĆA

Ruskinje obranile svjetsko zlato

Rukomet
AFP
20.12.2009.
u 13:34

Rukometašice Rusije su treći put zaredom postale svjetske prvakinje. Na prvenstvu održanom u Kini u finalu su bile bolje od Francuskinja 25:22 (14:11).

Podsjetimo da su generacije ruskih rukometašica bile najbolje na domaćem terenu 2005. godine, te prije dvije godine u Francuskoj kada su pobijedile Norvešku u ogledu za prvo mjesto.

Ovom prilikom su Norvežanke svladale u polufinalu, a u završnom meču su rutinski bacile na koljena Francuskinje i tako četvrti put, na zadnjih pet Svjetskih prvenstava, uzele zlatnu medalju.

U drugoj fazi prvog poluvremena se Rusija odlijepila na tri-četiri razlike (tako je završilo prvih 30 minuta, 14-11), nakon čega su u nastavku stalno održavale stečenu prednost, te suparnicama nisu dopustile niti da im se ukaže nada u slavlje.

Zanimljivo da je Rusija do zlata došla uz samo jedan poraz na prvenstvu i to baš protiv Francuskinja u četvrtfinalnoj skupini. Tada je Francuska bila bolja sa 24-23.

Brončanu medalju su uzele Norvežanke koje su sa 31-26 pobijedile Španjolsku. 

SP rukometašica, finale:

Rusija - Francuska 25-22 (14-11)

za 3. mjesto:

Norveška - Španjolska 31-26 (15-9)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije