zapeli pregovori

S Cibonom zapelo na novcu, Cedevita pritišće

'24.08.2012.,Osijek - Dvorana Gradski vrt.Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u kosarci  2013. godine u Sloveniji.Hrvatska - Madjarska,Dario Saric Photo:Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
26.11.2012.
u 07:51

TAJNI SPONZOR?
 Odštetu Zagrebu od 550 tisuća eura navodno će platiti Zdravko Mamić

Očekivali smo sretne vijesti, termin službenog predstavljanja Darija Šarića u Ciboninu dresu, no umjesto toga otac Predrag javio nam se sa sljedećom rečenicom:

– Sve se zakompliciralo!

Zapelo je na postotku koji bi Cibona dobila od Darijeva prvog NBA ugovora. Prognozeri ga vide među prvih pet "pickova" na draftu za dvije sezone što bi značilo da bi, od kluba koji ga uzme, za četverogodišnji ugovor dobio oko 16 milijuna dolara, odnosno 12,5 mil. eura.

Kada se oduzmu porezna davanja, ostane nešto više od pola iznosa, a od tog novca puno ih se želi namiriti. Sponzor koji bi platio 550 tisuća eura KK Zagrebu skoro bi se pokrio propisanom odštetom koju bi isplatio NBA klub, a Cibona bi mu trebala dodati još oko 100.000 eura. No, pod Tornjem, očekivano, traže i svoju korist.

– Željeli su 30 posto od Darijeva ugovora što je iracionalno. U redu je ako žele zaraditi dvostruko više od uloženog, no nećemo dopustiti da se pretjeruje kako nam se ne bi ponovilo ono sa Zagrebom – kazao je Predrag i dodao da su zasad postotak spustili na 15.

U tom slučaju Cibona bi dobila oko 900 tisuća eura, minus onih sto za sponzora, kojemu će vjerojatno morati isplatiti dodatnih 200 – 300, ostaje im nekih pola milijuna. Naglašava da je Cibona i dalje njihov prvi izbor, no s obzirom na situaciju, i drugi su aktualizirali svoje ponude.

– Iz Cedevite su nas zamolili da pričekamo da se vrate iz Beograda kako bi poboljšali staru ponudu. U igri je ponovno i Jolly, zovu nas mnogi privatnici koji žele dati svoj novac. Osim novca, s Cibonom se nisu složili u stavci o odlasku u europski klub, a Predrag priznaje da im ne odgovara ni to što se još ne zna tko će biti novi trener. Slobodan Subotić navodno je odbio ponudu.

Ključne riječi

Komentara 7

JO
jolly
09:18 26.11.2012.

Kada sam u subotu pročitao, kako se u ponedjeljak porpisuje ugovor, sjetio sam se Modrića o kojem se mjesecima pisalo kako u idućih par sati potpisuje za Real. Što se tiće ovog traženja Cibone teško je komentirati, ako se neznaju svi detalji. Ako će dečko igrati za hranarinu, a Cibona traži 30% od budućeg ugovora, to nije uredu. S druge strane, ako će Šarić biti najbolje plačeni igrač Cibone, normalno je da se i klub podmiri iz transfera. A to što će na 12,5 mil eura, morati platiti porez, baš mi ih je žao. I Darija i tatice. Valjda će se naći neka udruga, koja će organizirati dobrotvorni koncert.

S6
starkey 662002
13:27 26.11.2012.

@werder blu ...a tko mu brani da igra? Pa do sada su četiri ili pet klubova izjavili da ga hoće: Zagreb, Jolly, Cedevita, Cibona, Efes...ali ako plaćaju onda nešto i žele, e tu dolazi tata i agencija koji kažu ne,, previše je, dajte još malo idt. pa zar svakom normalnom roditelju nije u interesu da mu dijete igra? Pa što ako ne uzme odmah maksimum love s 19 godina? Pred njim je još 10-tak produktivnih godina u kojima može zaraditi toliko da mu ni tri života neće biti dovoljna da to potroši (ako naravno ne pođe krivim smjerom). Sada mu je bitno da igra pa čak i za omraženi Zagreb...

OB
-obrisani-
08:44 26.11.2012.

Dajte dečku da igra pa bilo gdje, zar da stalno čitamo o najvećem talentu kojeg neki ne žele vidjeti na tom putu. Hrvatski jal, ili..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije