10. trofej Zagrebačkih pahuljica

S Kung fu pandom do srebrnog odličja

'pahulje.1'
''
05.03.2012.
u 19:15

Osvojile su sedmo mjesto, a da nije bilo padova u kratkom programu...

Ruska ekipa Paradise pobjednice su 10. trofeja Zagrebačkih pahuljica. Jedne od najboljih svjetskih sinkroklizačica obranile su lanjski naslov s osvojenih 174,46 bodova. Ostavile su iza sebe Njemice Team Berlin (142,39), a bronca je pripala njemačkom sastavu Skating Graces (117,62).

Zagrebačke pahuljice završile su svoj nastup pred domaćom publikom na sedmom mjestu. Iako su odvozile solidan slobodni program, slabiji nastup u kratkom programu stajao ih je boljeg plasmana.

– Poslije padova u kratkom programu, u slobodnom smo se malo više koncentrirale i odradile program kako treba. To nam je bila generalna proba za svjetsko prvenstvo, koje počinje za mjesec dana u švedskom Göteborgu. Oduševljeni smo odzivom publike, bilo je sjajno. Nismo se nadali tako velikom broju gledatelja, stvarno su nas iznenadili – rekla je Buga Orban, kapetanica našeg sastava.

Seniorke trenira Sandra Pavičić, bivša reprezentativka u umjetničkom klizanju, a djevojke su kratki program izvele na glazbu Caro Emerald "That Man".

– Nažalost, dogodila su nam se četiri pada, a to nam je uzelo desetak bodova. Mogle smo biti četvrte ili pete, ali nažalost led je sklizak. – kazala je Sandra Pavičić.

Za dobro raspoloženje pobrinule su se juniorke koje su se okitile srebrnom medaljom (66,67). Zlato je uzela finska ekipa Chrystal Dreams (98,90), a broncu Njemice Starlets (61,62). U kadetskoj konkurenciji Zagrebačke pahuljice osvojile su srebro, a klizale su na glazbu iz animiranog filma "Kung fu panda".

Zagrebačka publika i ove je godine u velikom broju podržala ponajbolje svjetske sinkroklizačice. Više od tri tisuće gledatelja u Ledenoj dvorani Doma sportova bodrilo je natjecateljice i uživalo gledajući atraktivne formacije i skladne figure.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije