NLB LIGA Zadrani opet bez Macure, ali i američkog pojačanja, dočekuju Budućnost

Sagadin: Zadru je svaka sljedeća biti ili ne biti

13.02.2009.
u 19:27

Nama je svaka u NLB-u biti ili ne biti. Ta rečenica novog zadarskog trenera Zmage Sagadina u najavi subotnje utakmice s Budućnosti govori o svijesti ekipe da kredita više nema.

Porazi od fenjeraša
Porazi, njih sedam, među kojima i tri od fenjeraša, Zadar su ‘bacili’ na peto mjesto, a svaki novi značio bi oproštaj od Final foura. Protivnika je Sagadin proučio.

– Moramo napraviti sve da uzvratimo za poraz u prvoj utakmici. Koliko sam čitao, Zadar se nakon te prve utakmice žalio na agresivnost Budućnosti. Igraju čvrstu i agresivnu obranu i presing po cijelom terenu sa deset, a ponekad i 12 igrača, i imaju dovoljno mogućnosti za rotaciju. Mi toliko igrača nemamo i možemo rotirati osam, najviše devet igrača. Mi imamo dobar napad u kojem gotovo svaki igrač može pogoditi iz svlačionice, ali moramo poraditi na obrani – referirao je Zmago Sagadin o Budućnosti, ali i o stanju u zadarskoj ekipi u kojoj, kako kaže, svi na treningu dobro rade, a najmotiviranji su domaći igrači.

Cijelu ekipu Zmago će, kako vjeruje, kondicijski i taktički ‘dovesti u red’ u roku od mjesec dana, no do tada, kako je rekao, treba napraviti sve da svaku utakmicu u NLB ligi pobijede, jer na poraz pravo nemaju ukoliko žele do Final foura. Hoće li im u tome danas pomoći i novi zadarski igrač Desmon Farmer Zmago Sagadin sa sigurnošću nije mogao reći, no činilo se kako se time previše ni ne opterećuje.

Tičina novi play?
– Dobio sam informaciju da će doći u subotu ujutro, a ako bi on i sletio danas i imao trening, nisam baš siguran da će Rusi dati odmah izlazno pismo. Čini mi se prije da će moći igrati prvu utakmicu u polufinalu Kupa – rekao je Zmago Sagadin, koji još traži i novog playa za Zadar, no zasad bez uspjeha.

– Vidio sam nekoliko kaseta, no zasad nisam zadovoljan ponuđenim igračima. Zasad imamo ovdje Paola Tičinu, koji zadovoljava tehnički i fizički, ali tek treba vidjeti kakav će biti nakon pet-šest dana treninga. Možda se za njega odlučim, no još ćemo vidjeti – zaključio je Zmago Sagadin koji je, podsjetimo, i bez Farmera, i bez Macure, i bez još jednog playa, Zadar vodio do pobjede protiv favorita Unicsa, ekipe bolje od protivnika - Budućnosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije