OČEKUJE NAS DOMAĆIN (21 sat)

Šarić: Ne brinem za Bojana, najbolji je kad najviše treba

06.09.2022.
u 10:22

U posljednje dvije utakmice, protiv Britanaca i Estonaca, Šarić je ubacio po 15 koševa uz zavidan skakački učinak (8 i 12 skokova)

Po Fibinoj statistici, ključni hrvatski igrač u teško izborenoj pobjedi nad Estonijom (73:70) bio je Dario Šarić, povratnik iz teške ozljede koja ga je odvojila od parketa više od godinu dana. Nakon, što Grcima nije ubacio niti jedan koš (trice 0-5), u dvije utakmice zaredom ubacio je po 15 koševa uz zavidan skakački učinak, 8 skokova protiv Britanaca i 12 uhvaćenih odbijanaca protiv Estonaca. A kada se tome doda i kreativnost koju on kao visoki igrač (208 cm) posjeduje dolazimo do toga da bismo bez Šišija, koji još nije u pravoj formi, možda već sada bili u prilično sivim tonovima. 

A kao takav on je "stao u obranu" svog kapetana Bojana Bogdanovića koji je protiv Estonaca u 26 minuta na parketu zabio samo četiri koša uz šut iz igre 1-6 (bez pogođene trice) i četiri izgubljene lopte. Nije to bio kapetanov dan.

- Bojan će biti pravi kada dođu presudne utakmice, one na ispadanje. U takvim susretima uvijek je bio najbolji i znam da će i ovog puta. Za njega mi je najmanji problem.

Što je to Estonija radila dobro da je našima stvaralo probleme?

- Igraju specifično, dugo u napadu, često ne gledaju koš do isteka napada. Možda smo trebali više preuzimati, čak i sa teškim centrom Zupcem, jer nisu njihovi bekovi toliko atletski moćni da nas lako probijaju. No, lako je sada biti pametan. Uostalom, glavno je da smo pobijedili, a kaže se da se pobjedi ne gleda u zube, i osigurali prolaz u osminu finala.

Čini se da Dario, kako turnir odmiče, raste.

- Trudim se. Možda sam mogao bolje reagirati u obrani.

To što smo se mučili s Estonijom za Darija je dokaz sljedećeg:

- Košarka je globalan sport koji se jako razvio a na ovom natjecanju nema izrazitih favorita niti izrazito loših. Pa ljudi moji, Mađarska je s Francuskom igrala na jednu loptu.

U prilog tome recimo da je Belgija iznenadila svjetskog prvaka Španjolsku, a BiH branitelja naslova prvaka Europe Sloveniju. Može li i Hrvatska nekoga iznenaditi, recimo večeras domaćine Talijane u prepunom milanskom Mediolanum Forumu, to ćemo vidjeti večeras od 21 sat.


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije