NEVJERJATNA PONUDA

Saudijci ponudili milijardu eura za Viniciusa! Nogometni svijet šokiran astronomskim iznosima

FILE PHOTO: Champions League - Final - Borussia Dortmund v Real Madrid
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/3
14.08.2024.
u 09:00

Najveći transfer u svjetskom nogometu do danas bio je Neymarov prelazak iz Barcelone u Paris Saint-Germain za 222 milijuna eura 2017. godine

Saudijski fond za javna ulaganja (PIF) šokirao je svjetski sportsku javnost ponudivši navodno čak milijardu eura zvijezdi brazilske reprezentacije i Real Madrida Viniciusu. Čelnici Saudijskog fonda za javna ulaganja (PIF), koji je većinski vlasnik Al-Hilala, Al Nassra i Al-Ahlija, ponudili su 24-godišnjem Viniciusu petogodišnji ugovor vrijedan oko 200 milijuna eura po sezoni, plus bonusi.

Paket bi također uključivao zasebni 10-godišnji ugovor za veleposlanika Svjetsko prvenstvo 2034. godine, koje bi se trebalo održati u zemlji, ali o tim uvjetima i financijskim brojevima tek treba razgovarati. Iako službena ponuda tek treba biti predstavljena, Vinicius nije odbacio taj potez i dao je dopuštenje PIF-u da pristupi Real Madridu.

GALERIJA Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

FILE PHOTO: Champions League - Final - Borussia Dortmund v Real Madrid
1/12

Međutim, prema vijestima koje stižu iz "Kraljevskog kluba", španjolski prvak se neće samo tako riješiti jednog od svojih najvećih zvijezda. Španjolci su spremni za prodaju. Cijena ? Prava sitnica, rekao bi sir Oliver iz legendarno stripa Alan Forda - milijarda eura. Toliko naime iznosi odštetna klauzula koju mladi brazilski napadač ima u ugovoru kojeg je produžio s Real Madridom u listopadu prošle godine do 2027.

Najveći transfer u svjetskom nogometu do danas bio je Neymarov prelazak iz Barcelone u Paris Saint-Germain za 222 milijuna eura 2017. godine. Brazilac više ne stanuje u Parizu, u kolovozu 2023. je preselio u Al Hilal za 90 milijuna eura odštete. Portugalac Cristiano Ronaldo trenutno je najplaćeniji igrač u Saudijskoj Arabiji, ali i svjetskom nogometu, u Al Nassru zarađuje oko 200 milijuna eura godišnje.

VIDEO Ivan Perišić definitivno napušta Hajduk!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije