njemačka - australija 20.30

Schwarzer: Posjet Johna Travolte bio je inspirativan

Philipp Lahm Joachim Loew
Reuters
13.06.2010.
u 16:13

- U odnosu na 2008., ova je momčad tehnički puno jača – kaže kapetan Lahm.

Njemačka reprezentacija smatra da i bez Michaela Ballacka, s pomlađenom momčadi, može do novog svjetskog naslova, prvog u posljednjih 20 godina. Danas će momčad Joachima Löwa u prvoj utakmici odmjeriti snage s Australijom (20.30 sati).

– Australija je odlično organizirana momčad, bez posebno velikih zvijezda. No, odlikuje ih kvalitetna pas-igra i nevjerojatno je koliko su fizički moćni. U obrambenoj formaciji stoje gotovo savršeno – referirao je njemački izbornik na upit novinara o snazi svojih protivnika.

Elf će biti silno motiviran, a psihološko stanje momčadi slikovito je medijima približio novi kapetan Philipp Lahm:

– Ova je momčad očito gladna dokazivanja. Vidi se to na svakom treningu, u svakom kontaktu s loptom. Ova selekcija najbolja je u kojoj sam igrao.

Kada je u pitanju mentalitet, generacija koju vodi izbornik Löw nije tipično njemačka, slažu se mnogi.

– U odnosu na prije dvije godine na Europskom prvenstvu ova momčad ima više igrača koji jednostavno rješavaju situacije jedan na jedan, više igrača s besprijekornim tehničkim potencijalom i više onih koji uživaju u kontaktu s loptom. Predispozicije su to koje bi nam mogle donijeti prevagu i u ogledu s Australijom. Moramo se paziti njihovih protunapada i skok-igre, to im je najjača strana – kaže Lahm.

– Budimo objektivni, teško da se možemo nadati pobjedi, jer Njemačka je vjerojatno najčvršća momčad na Svjetskom prvenstvu – kazao je australski napadač Harry Kewell, najomiljeniji igrač velike hollywoodske zvijezde Johna Travolte.

– Prošli SP propustio sam zbog obveza snimanja filmova, pa nisam želio da me ova smotra mimoiđe. Ovaj put imat ću priliku uživati u njihovoj utakmici, ali i u svemu što Južna Afrika može ponuditi – kazao je Travolta koji se proteklih dana intenzivno družio s australskim igračima, a oni su mu poklonili dres s brojem 10 i šal reprezentacije.

– Travolta nam je zaželio sreću i njegov je posjet bio vrlo inspirativan – komentirao je vratar australske vrste Mark Schwarzer.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:25 13.06.2010.

vražji džontra, sav je zajeb**

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije