PREVELIK ZALOGAJ

Blatter se malo zaigrao, predlaže prijatelji susret Palestine i Izraela

Sepp Blatter
Foto: Reuters (Ilustracija)
19.05.2015.
u 23:16

'S premijerom Netanyahuom sam pričao o mogućnosti odigravanja utakmice između reprezentacija Izraela i Palestine.'

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter, iznio je prilikom službene posjete Jeruzalemu prijedlog odigravanja prijateljske utakmice između reprezentacija Izraela i Palestine. Po njemu bi to bio doprinos mirovnom procesu.

Naravno, to je teško ostvarivo, ne samo zbog njihovih katastrofalnih odnosa na političkom, ljudskom, ali i sportskom planu. Palestinski nogometni savez nedavno je uputio zahtjev da se Izraelu u Fifi suspendira članstvo, a Blatter se u Jeruzalemu sastao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, dok će se sastati s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom.

FIFA će ovog mjeseca glasati o palestinskom zahtjevu za suspenzijom Izraela u toj asocijaciji, ali bit će to samo reda radi.

- S premijerom Netanyahuom sam pričao o mogućnosti odigravanja utakmice između reprezentacija Izraela i Palestine. FIFA bi sa zadovoljstvom organizirala tu utakmicu - kazao je Blatter na konferenciji za medije.

Izraelci su izrazili dvojbe oko sigurnosti i mogućih terorističkih prijetnji na mjestu odigravanja te utakmice, a još se čeka službeni stav Palestinaca. Izrael je punopravni član Fife i Uefe, dok je Palestina član Fife i Azijske nogometne konfederacije.

>> FIFA će se krajem mjeseca izjasniti o suspenziji Izraela

Komentara 2

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
07:53 20.05.2015.

zasto ne? FIFA je FIFA

DU
Deleted user
12:12 20.05.2015.

Pa kad moze igrati S.Irska-Irska,ili Brtinija-Skotska,ili Srbija-Hrvatska......pa zasto ne bih i Palestina-Izrael..............................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije