POLUFINALe wimbledona

Serena od Šarapove gubi jedino dečka

Serena Williams
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
09.07.2015.
u 11:58

Dimitrov: Bugarin je prvo bio s Amerikankom, a sada ljubi Ruskinju.

Nagradno pitanje glasi: što je zajedničko dvjema polufinalisticama Wimbledona, Mariji Šarapovoj (28) i Sereni Williams (33), osim činjenice da su obje već osvajale ovaj prestižni turnir (Marija jednom, Serena pet puta)? Odgovor je, dakako, Grigor Dimitrov, bugarski šarmer iz Haskova, jedini frajer koji je uspio zavesti obje najbolje svjetske tenisačice.

Dimitrov će navijati

I dok je Bugarinu ono sa Serenom bila tek proljetna avantura, ovo sa Šarapovom je ozbiljna veza koja traje već tri godine. Toliko duga i ozbiljna da se već naveliko šuška o njihovu skorom vjenčanju. Inače, zavodnik Grigor mogao se navijanju za svoju djevojku u Londonu posvetiti još prošloga tjedna kada ga je s turnira ispratio Francuz Gasquet, za što je smjenom platio trener Roger Rasheed. No vratimo se ipak junakinjama ove priče, Sereni i Mariji. Bit će to njihov dvadeseti međusobni ogled, uz Serenin zastrašujući niz od čak 16 pobjeda zaredom nad Ruskinjom. Marija je Serenu posljednji put svladala u studenome 2004. godine. Nije ni čudo što Serena uoči polufinala izjavljuje – baš volim igrati protiv Marije.

– Marija izvlači najbolje od mene, kao i ja iz nje. Igrale smo sjajan, zabavan finale u Melbourneu, u kojemu je ona bila vrlo dobra. Uoči polufinala ne osjećam baš nikakav pritisak – kazala je Serena koja novinarima zabranjuje pitanja o 'Slam Sereni'.

Naime, Amerikanka je na putu da osvajanjem Wimbledona dođe na samo korak do spajanja sva četiri najveća turnira. Niz je počeo u New Yorku prošle godine i trenutačno ima 26 pobjeda zaredom na Grand Slamu. Usput, sa Šarapovom u Wimbledonu ima omjer 1-1, jednom, 2004. godine, od Ruskinje je poražena u finalu. Teniski analitičari detektirali su tri ključne točke koje bi trebale presuditi ovaj meč u Sereninu korist. Prva je svakako taj kompleks koji je nabila Ruskinji, serija neuspjeha Šarapove protiv Serene koja će je stvarati silan pritisak. Drugi Serenin forte bit će prvi servis, bombetine kakvih se ne bi posramio ni Ivo Karlović, dok se Marija nevjerojatno muči s početnim udarcem. Šarapova je u četvrtfinalnom meču protiv Vandeweghe imala čak deset dvostrukih pogrešaka, ukupno 38 na turniru, nasuprot Sereninih samo 11.

U finalu lakši posao

I na kraju, Serena gotovo nikada ne ispušta trofej kada joj se nađe u vidokrugu. Amerikanka je osvojila čak 20 od 27 Grand Slam turnira u kojima je došla do polufinala, dok je Šarapovoj ovo 20. polufinale na Grand Slamu, a ima samo pet naslova. Pobjednica iz ovoga sraza bit će veliki favorit u finalu, gdje će se prvi put naći Španjolka rođena u Venezueli Muguruza ili Poljakinja Agnieszka Radwanska. Polufinala tenisačica igraju se danas od 14 sati.

>>'Vjerovao sam da ću pružiti bolju borbu, ali zadovoljan sam...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije