treća clijsters

Serena Williams bolja od kobile

Serena Williams
AFP
22.12.2009.
u 16:54

U izboru za najboljuu sportašicu 2009. godine u izboru Associated Pressa pobijedila je američka tenisačica Serena Williams.

Pobjedu je najbolja svjetska tenisačica odnijela sa 66 od ukupno 158 glasova. Pobijedila je kobilu Zenyattu, petogodišnje grlo iz Kentuckyja koje je završilo karijeru sa 14 pobjeda u jednako toliko utrka, te je postalo jedino žensko grlo u povijesti koje je pobijedilo na Breeders' Cup Classicu.

Treće je mjesto u poretku, sa 16 osvojenih glasova, uzela belgijska povratnica u tenis, aktualna pobjednica US Opena Kim Clijsters.

Glasovali su urednici dnevnih listova iz Sjedinjenih Država koji su članovi AP-a.

Serena je posljednji put nagradu dobila 2002. godine. Sedmogodišnji post između dviju nagrada najveći je razmak od slučaja golferice Patty Berg, koja je trijumfirala u izborima 1943. i 1955. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije