KOŠARKA

Sesar i Penn upitni za AEK

19.11.2003.
u 00:00

ZAGREB - Vukovi bi večeras mogli jurnuti na Atenjane bez dva oštra "zuba". U euroligaškom susretu s AEK-om (20.40 sati) potpuno je neizvjestan nastup prvog razigravača Jamesa Penna, ali i napadačkog oružja s klupe Josipa Sesara. Tamoputi branič uganuo je gležanj nakon što ga je Krstić "izrolao" u odlučujućem napadu Zadra, a Sesar nije dobio liječničko zeleno svjetlo zbog ozljede kvadricepsa.

Oba su slučaja takva da će odluka o igranju biti donesena neposredno uoči utakmice. Ne nastupe li Penn i Sesar, bilo bi to bitno slabljenje vanjske linije baš ondje gdje su gosti jaki (Hill, Zisis, Hatzis) . Osim toga, bit će to dodatni teret za pričuvnog razigravača Davora Kusa i prvog napadača Slavena Rimca. Značilo bi to i veliku minutažu Marijana Mancea, koji je u zadarskom porazu bio jedan od najboljih cibosa.

- Euroligaške momčadi moraju imati desetak kvalitetnih igrača, pa tako i one koji su u svakom trenutku spremni nadomjestiti nedostajuće - ističe Mance.

Hitronogi je Riječanin svjestan da bi domaći poraz od grčkog sastava bio preveliki luksuz.

- Naglašeno je da kod kuće moramo pobjeđivati. AEK je neugodan, tvrd suparnik, koji igra napade na 24 sekunde. Mi zagovaramo igru s puno protunapada, a Grci će to pokušati anulirati.

I Mance i ostali cibosi koji su lani bili u sastavu, od svih AEK-ovih igrača ponajbolje pamte Amerikanca Quadrea Lollisa, 203 cm visokog krilnog centra.

- Premda mu to nije odlika, postigao je tri trice i zapečatio pobjedu Albe. Osim njega, vrlo kvalitetan igrač je i Zisis, može igrati na obje braničke pozicije. Tu su i pouzdani Hatzis, neugodni i skočni ljevak Tapoutos.

I dok bi Lollis trebao biti Žižićeva, Golemčeva i Štimčeva briga, za 215 cm visokog Gliniadakisa trebao bi se brinuti Joško Poljak. Tapoutos će pak biti velika prijetnja Mamiću i Krasiću.

- Moramo vratiti samopouzdanje i publiku. Osim toga, rezultati Olimpije i Partizana, naših izravnih suparnika za ulazak u drugi krug, ne idu nam u prilog. Nema nam druge nego zapeti od prve sekunde - ističe Štimac.

Dražen BRAJDIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije