OTIŠAO U NJEMAČKU

Sahiti se oprostio od Hajduka i poručio: 'Svaka mi čast'

Split: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: HNK Hajduk - HB Torshavn
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
31.08.2024.
u 15:00

"U Hajduk sam došao 2018. godine. Znao sam da dolazim u veliki klub, ali sam tek u godinama koje sam proveo u klubu shvatio koliko je velik, a posebno nakon osvajanja prvog kupa kojeg ću uvijek pamtiti", napisao je Emir Sahiti

Emir Sahiti je jučer otišao iz Hajduka i postao novi igrač njemačkog drugoligaša HSV-a u transferu vrijednom 1.2 milijuna eura. Bitno je to manje od 3 milijuna koliko su nekad za njega nudili Nijemci, a još "bitnije" spram 4.5 milijuna koliko su tražili nekadašnji predsjednik Lukaš Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Štoviše, 20 posto od tog iznosa pripast će sjevernomakedonskom Rabotničkom. Na sreću po Hajduk, dobit će 15-20 posto od idućeg Sahitijevog transfera.

Sahiti je u Split stigao još 2018. godine. Za prvu je momčad nastupio u 121 utakmici i pritom upisao 18 pogodaka uz 16 asistencija. Dvaput je s Hajdukom osvojio Hrvatski nogometni kup. Ugovor sa splitskim klubom trajao mu je do ljeta 2026. godine, a prema Transfermarku njegova se tržišna vrijednost kreće oko 2.3 milijuna eura. Pregovori koji su doveli do njegove jeftine prodaje trajali su nekoliko dana. Ispadanjem bijelih iz europskih natjecanja i uz nepovoljne domaće rezultate, izgledno je da će morati pronalaziti izvore prihoda. U subotu se Sahiti od kluba oprostio objavom na Instagramu.

GALERIJA Internet je prepun memeova o Perišiću i Hajduku. Izabrali smo najbolje

Split: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: HNK Hajduk - HB Torshavn
1/12

"U Hajduk sam došao 2018. godine. Znao sam da dolazim u veliki klub, ali sam tek u godinama koje sam proveo u klubu shvatio koliko je velik, a posebno nakon osvajanja prvog kupa kojeg ću uvijek pamtiti. Žao mi jer nismo osvojili prvenstvo, uvijek ću žaliti zbog toga", napisao je Sahiti.

"Želim biti iskren i reći da je nakon svih godina ipak došlo vrijeme da se profesionalno rastanemo. U srcu se nećemo rastati nikada i u meni će Hajduk uvijek imati najvećeg navijača. Hvala navijačima za podršku koju su nam davali kroz sve godine koje sam proveo u Hajduku. Hvala djelatnicima u klubu za lijepih zajedničkih šest godina. Hvala mojim suigračima za sve na terenu i izvan njega. Za vas imam samo jednu poruku: 'svaka mi čast'", dovršio je donedavni igrač Hajduka.

VIDEO Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije