Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna regata najboljih jedriličara

Šimenc: 'Želja je da dio novca uručimo supruzi pokojnog trenera Borne Ćorića'

Foto: Hrvoje Duvančić
1/2
30.09.2022.
u 13:29

Skiperi će biti najbolji hrvatski jedriličari (Stipanović, Jurišić, braća Fantela, Čargo) a među njima će se naći i negdašnji svjetski skijaški as Ivica Kostelić. S njima na brodu bit će hrvatski olimpijci sestre Zaninović, braća Kvesić, Barbara Matić, Tomislav Smoljanović, Snježana Pejčić i Antonija Sandrić (djevojački Mišura)

U sklopu 91. izdanja tradicionalne jedriličarske regate Mrduja održat će se zanimljivo natjecanje naših najboljih jedriličara uparenih s poznatim sportašima. Pod geslom "jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša" na regatnom polju ispred Splita natjecat će se šest ACI-jevih jedrilica tipa ClubSwan 36 čije će posade predvoditi Tonči Stipanović, Filip Jurišić, Šime i Mihovil Fantela, naša nova jedriličarska nada Palma Čargo te ACI-jev ambasador Ivica Kostelić koji se sprema za utrku samaca preko Atlantika.

Uz njih, na svakoj od jedrilica, bit će po jedan vrhunski sportaš ili sportašica, uglavnom olimpijci a to su član brončanog olimpijskog osmerca iz 2000. Tomislav Smoljanović, tekvondaške sestre Ana i Lucija Zaninović, košarkaška olimpijka Antonija Sandrić (djevojački Mišura), svjetska džudaška prvakinja Barbara Matić, karataška braća Ivan i Anđelo Kvesić te umirovljena olimpijka iz streljaštva Snježana Pejčić.

01.08.2021., Japan, Tokio - Olimpijske igre Tokio 2020. Hrvatski jedrilicar Tonci Stipanovic osvojio je srebrnu medalju u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi. Zlatnu medalju osvojio je Matt Wearn iz Austrelije, a broncanu Matt Wearn iz Norveske. TOP 2021 Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Ivan i ja smo upravo odradili svoj trening i krećemo za Split. Prije toga ćemo morati kupiti vodonepropusnu opremu, hlače i čarape, jer u ovoj priči pamuk nije poželjan s obzirom da skuplja vodu. Koliko znam Ivan dosad nije imao nikakvo jedriličarsko iskustvo a ja sam kao student Kineziološkog fakulteta jedne godine s faksom bio na jedrenu i radujem se novom iskustvu - kazao nam je europski prvak u karateu Anđelo Kvesić.

U ime Zaklade hrvatskih sportaša, koja pomaže sportašima koji su nakon aktivne karijere dospjeli u tešku materijalnu i životnu situaciju, "spiritus movens" ove akcije je naš proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc:

- Velika podrška nam je bio Rotary klub Zagreb čiji je član Zoran Primorac a on je pak član Upravnog odbora Zaklade hrvatskih sportaša kojoj sam ja predsjedavajući. Drago mi je da se u ovu akciju uključio i Fond za zaštitu okoliša i zahvalni smo ACI-ju koji nam je ustupio šest svojih jedrilica. Na svoj način pomažu i Hrvatski olimpijski odbor, Klub olimpijaca i Sportske novosti ali i Jedriličarski klub Labud koji je suorganizator ove regate - kazao je Dudo i dodao da mu je želja da se dio sredstava proslijedi supruzi preminulog teniskog trenera koji je radio s Bornom Ćorićem, Anom Konjuh a sudjelovao je i u osvajanju juniorskog Australian Opena s Petrom Marčinko.:

- Želja nam je prikupiti što više novca za bivše sportaše u potrebi a moja je želja da dio prikupljenog proslijedimo i supruzi preminulog teniskog trenera Kristijana Schneidera iza kojeg su ostali supruga i četvero djece.

 

>> Zoran Primorac: Nikada neću zaboraviti osjećaj kad sam nosio zastavu na OI

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije