INTERVJU

Šimić: Želim vratiti nogometu barem djelić onoga što mi je dao

'09.06.2011., Zagreb - U Novinarskom domu odrzana je press konferencija udruge Nogometni sindikat. Na presici je sudjelovao predsjednik udruge Dario Simic i Mario Juric tajnik. Photo Antonio Bronic/PI
'Antonio Bronic'
12.06.2011.
u 07:51

Čudi me da i prije kod nas nije osnovan sindikat nogometaša, jer je situacija vrlo loša.

Osnivanje udruge "Nogometni sindikat" pobudilo je veliko zanimanje, budući da je to prvi sportski sindikat osnovan u našoj zemlji. O motivima ulaska u taj posao, govori predsjednik sindikata Dario Šimić:

– Razgovarao sam s nekoliko bivših suigrača i odlučio sam krenuti u tu pustolovinu. Nije mi baš bilo svejedno to odlučiti, jer svaki posao oduzima vrijeme, no osjetio sam obvezu da na neki način vratim nogometu barem djelić onoga što mi je dao. I tako smo se dogovorili da ja budem predsjednik, a Mario Jurić glavni tajnik, odnosno prvi operativac – rekao je Šimić i nastavio:

Štrajk upozorenja

– Čudi me zapravo da sindikat profesionalnih nogometaša nije i prije osnovan, jer je situacija u našem nogometu za oko 400 igrača ekstremno loša. Ali se zato veselim da nam se u ovih nekoliko dana javilo mnogo igrača i da su se raspitivali o sindikatu.

Šimić u nedjelju u Stenjevcu s djecom

U nedjelju od 9 do 15 sati, na terenima Nogometnog centra Stenjevec, djevojčice i dječaci od 4 do 12 godina moći će igrati nogomet pod vodstvom Darija Šimića, u sklopu projekta “Nogomet za sve”. Tim se projektom djeci slabijeg imovinskog stanja omogućuje besplatno treniranje na novim terenima uz vrhunske trenere.

>>> Više u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje.

Komentara 3

LU
Luminarc
10:56 12.06.2011.

Potez za svaku pohvalu. Nadam se samo da ce to zazivjeti i da ce se situacija igraca sto se tice placa, transparentnih ugovora itd. trajno poboljsati.

CH
Charlemagne26
14:45 12.06.2011.

Imbecilu, a da volontiras u nekom drustvu za zastitu zivotinja ne bi li se oprao za one borbe pasa,a? Mislis da se zaboravilo jer te korumpirana hrvatska policija nije uhapsila?

VO
vojvo
15:22 12.06.2011.

čudi me kako da nije več uspostavio kontakte sa igračima hajduka gdje im uprava na ucjenivački način želi prisilno smanjiti ugovore , pa da si stvarno na strani igrača več bi nešto progovorio u vezi toga i stao na stranu igrača , a ne da se samo šminkaš i smiješ za novine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije