RADOBOJ – DINAMO 0:5

Šimunić: Posljednji sam put zabio dva gola u juniorima

Radoboj Dinamo (1)
Foto: Matija Topalovec/Pixsell
1/5
20.09.2011.
u 17:34

Zbog dolaska modrih škola je radila samo u prvoj smjeni, radnje su se zatvarale već u 13, 14 sati. Bili su tu 
i vatreni Dražen Ladić, Dario Šimić, Silvio Marić...

Nogometaši Dinama imali su u Zagorju lagan posao u šesnaestini finala Kupa, domaći Radoboj pobijedili su sa 5:0, no rezultat je ionako bio u drugom planu.

Dolazak Dinama u Radoboj bila je prava fešta za ovaj kraj, domaći petoligaš živio je za ovaj dan. Uostalom, ovdje je sve bilo podređeno toj utakmici: škola je radila samo u prvoj smjeni, obrtnici, kojih je ovdje mnogo, zatvorili su radnje u 13, 14 sati kako bi i njihovi radnici mogli na utakmicu. Domaćini su si napravili i žute majice s natpisom Radoboj – Dinamo.

Muzikaši za feštu

Neizbježna limena glazba, mažoretkinje, sve je to bilo uz i na igralištu prije početka susreta šesnaestine finala kupa. I neizbježna okrepa, pivo po deset, gemišt za samo pet kuna, grah po 20 kuna, ponuda je koja je napunila šator uz igralište. Iako su cijene bile za stajanje 30, a za sjedenje 70 kuna.

– Bio je Dinamo ovdje prije 15 godina, dobio je 5:1 po nemogućem pljusku. Bili su tu Ladić, Šimić, Marić i ostali iz te generacije kad smo otvarali stadion. Tada je Ladić rekao da nije vidio teren koji bi izdržao takvu kišu – govorili su nam domaćini.

Radoboj je osnovan prije 35 godina, 4. rujna, pa je utakmica s Dinamom zapravo i lijepa obljetnica kluba u kojem igraju dečki iz okolice, uglavnom studenti, školarci i radnici. Nekadašnji igrač Intera, junior Dinama, Stjepan Poljak rođen je u mjestu nekoliko kilometara od ovog stadiona.

Kruno Jurčić izveo je kombiniranu momčad, no po imenima i te kako jaku, a kapetan je bio Tomislav Barbarić. Dečki iz Radoboja krenuli su čvrsto, čak i zaprijetili pokojim opasnim napadom, no plavi su ipak poveli u 14. minuti, nakon što je opalio Pokrivač, vratar Radoboja odbio, a Kramarić je opalio na pravo mjesto. Drugi pogodak bio je kopija prvog, samo je pucao Kramarić, a odbijanac pospremio Šitum. Na drugoj je strani po dosta vjetrovitom vremenu bilo dosadno Filipu Lončariću, pa su mu dečki koji su prodavali pivo vikali: “Daj se hiti malo!”

No, nije još bilo vrijeme za opuštanje plavog vratara. U 48. minuti Sylvestr je pogodio gredu, a lopta se odbila do Moralesa, koji je iz voleja sjajno opalio, ali preko vrata. U 60. Pedro je s ruba šesnaesterca pogodio za 3:0, a potom je svoje prve golove za plave postigao Josip Šimunić. Oba na jednak način: glavom nakon Moralesova ubačaja iz kuta.

Profesionalno odradili

- Posljednji put sam dva pogotka postigao još u juniorima! - rekao je Joe, a Kruno Jurčić nije ulazio u detaljnu analizu jesu li ga zadovoljile pričuve kojima je dao šansu:

- Sve smo profesionalno odradili.

Ante Rukavina ušao je u drugom dijelu i pokazao da je i dalje u formi od Reala - promašio je nekoliko odličnih prilika i poštedio domaćina golijade.

- Žao mi je što Ruki nije zabio, ali to nije bilo presudno - dodao je Jurčić.

Ostali rezultati:

Fruškogorac – Cibalia 0:0, Mladost – Zagreb 0:4, Opatija – Osijek 0:1, Podravac – Varaždin 0:0.

Komentara 17

VA
Vatrenko
16:41 20.09.2011.

dinamo bih trebao kupiti ovog Miheala Kovacevica sto je do nedavno bio u Dundeeu. Igrao je uvijek u prvoj momcadi dok nije unistio koljeno lani. u medjuvremenu je ozdravio ali je bez kluba... ili hajduk da ga kupi nebi biloo lose. mali dobro igra. a mlad, a visok...

DU
Deleted user
16:44 20.09.2011.

taj švicarac bi mogao eventualno u lokomotivu...

VA
Vatrenko
16:33 20.09.2011.

pa mogu reci da je ta \"B-momcad\" (cak \"C\") dinama jos uvijek jako atraktivna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije