SVJETSKO PRVENSTVO

Sinkovići opet izdominirali i ušli u polufinale: "Mogli smo i jače"

Tokio: Braća Sinković pobijedila u finalnoj utrci dvojac bez kormilara i osvojila zlatnu medalju
Igor Kralj/PIXSELL
21.09.2022.
u 17:50

- Bila je dobra četvrtfinalna utrka, kontrolirana, mogli smo još i jače. Moldavci, Talijani, Srbi, svi su odlično išli tako da nam nije bilo lagano u svakom slučaju - izjavio je Valent Sinković nakon pobjede u četvtrtfinalu.

Braća Martin i Valent Sinković ostvarili su u srijedu još jednu uvjerljivu pobjedu u dvojcu na pariće na Svjetskom prvenstvu u češkim Račicama i plasirali se u polufinale.

Sinkovići su u cilj ušli s vremenom 6:21.49 minuta, nešto manje od dvije sekunde ispred drugoplasiranih Moldavaca Chirilla Visotchi-Sestacova i Ivana Corsunova (6:23.25). Treće mjesto, posljednje koje je vodilo u polufinale, osvojili su Talijani Davide Mumolo i Luca Rambaldi (6:23.67). Bez borbe za medalje ostale su posade Srbije, Kube i Finske.

- Bila je dobra četvrtfinalna utrka, kontrolirana, mogli smo još i jače. Moldavci, Talijani, Srbi, svi su odlično išli tako da nam nije bilo lagano u svakom slučaju - izjavio je Valent Sinković nakon pobjede u četvtrtfinalu.

- Lagano nije bilo, ali ima mjesta za još jače. Mislim da smo dobro odveslali, znali smo da će Moldavci biti dobri u prvom dijelu staze. Sve je kontrolirano, dobro, zadovoljni smo kako ide i veselimo se daljnjim utrkama - poručio je Martin Sinković.

Polufinalne utrke dvojaca na pariće na rasporedu su u petak, 23. rujna, od 11.56 i 12.06 sati.

U četvrtak će u polufinalu ženskih dvojaca bez kormilara nastupiti sestre Ivana i Josipa Jurković, a start njihove utrke je u 10.20 sati.

Komentara 2

SP
Stari panj
18:53 21.09.2022.

Otkad u hrvatskom rječniku postoji riječ “izdominirali”? Pitam za prijatelja, propalog novinara.

VE
vecernjimario
22:08 21.09.2022.

Braća Sinković najbolji sportaši koje je Hrvatska ikad imala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije