SKUPŠTINA

Sinovčić predsjednik Udruge prvoligaša, najveći derbi već 30. kolovoza!

Reno Sinovčić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
05.06.2014.
u 17:40

Donijete su potrebne odluke za novo prvenstvo te je izvršen ždrijeb natjecateljskih brojeva klubova na temelju kojih se utvrđuje raspored odigravanja utakmica.

Udruga prvoligaša dobila je novog predsjednika u Reni Sinovčiću i objavila da prvenstvo za natjecateljsku godinu 2014./2015. počinje u subotu 19. srpnja i prema kalendaru natjecanja u jesenskoj sezoni planirano je odigravanje 19 kola, zaključno s 13. prosinca, a u proljetnoj sezoni odigrat će se preostalih 17 kola od 07. veljače do 30. svibnja.

Nakon isteka mandata dosadašnjem rukovodstvu, za novog predsjednika Udruge s dvogodišnjim mandatom izabran je Reno Sinovčić, dopredsjednik NK Zadar, dok su za dva dopredsjednika izabrani Zvonimir Šimunović (NK Slaven Belupo) i Željko Sučić (RNK Split).

Uz verifikaciju novog sastava Lige i Udruge Prve HNL u slijedećoj natjecateljskoj godini (novi član je NK Zagreb), usvojene su Propozicije za natjecanje i donijete potrebne odluke za novo prvenstvo te je izvršen ždrijeb natjecateljskih brojeva klubova na temelju kojih se utvrđuje raspored odigravanja utakmica.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Klubovi su dobili sljedeće natjecateljske brojeve: 1 Zadar, 2 Osijek, 3 Dinamo, 4 Zagreb, 5 Hajduk, 6 Istra 1961, 7 Rijeka, 8 Slaven Belupo, 9 Lokomotiva i broj 10 Split. Tako će se u prvom kolu koje se igra 18.-20. srpnja sastati: Zadar-Split, Osijek-Lokomotiva, Dinamo-Slaven Belupo, Zagreb-Rijeka i Hajduk-Istra 1961.

S obzirom da će krajem ožujka biti dvotjedna prvenstvena stanka zbog obveza reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, 31. kolo igrat će se u srijedu 29. travnja.

Parovi 1. kola, koje će se igrati od petka 18. do nedjelje 20. srpnja, su Zadar - Split, Osijek - Lokomotiva, Dinamo - Slaven Belupo, Zagreb - Rijeka i Hajduk - Istra 1961.

Utakmice MAXtv Prve lige će se i u novom prvenstvu igrati petkom, subotom i nedjeljom, iznimno i ponedjeljkom, a zahvaljujući suradnji s tvrtkom Sportska dimenzija i njezinim partnerima, osigurani su izravni prijenosi svih utakmica na MAXtv-u na programima Arenesporta.

Najveći derbi, onaj između Hajduka i Dinama igrat će se već 30. kolovoza na Poljudu. Uz najveći derbi treba spomenuti i utakmice u koje je uključena Rijeka. U drugom kolu 26. srpnja na Kantridi se sastaju Rijeka i Hajduk, a u devetom kolu 21. rujna se također na Kantridi sastaju Rijeka i Dinamo.

>> Vrbanović: Savez nije razočaran, gašenje Udruge nije bila naša ideja

Komentara 3

AB
abc1511
17:56 05.06.2014.

Niste mogli pasti niže.

PI
pipe11
18:43 05.06.2014.

hahahaha svaki put kad pomisliš da gore ne može...

PR
propalismoFranjoskroz
22:02 05.06.2014.

kad pomisliš da je u ovoj zemlji sve na dnu i da može biti samo bolje,uvijek me iznenade.........ima li tu uopće zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije