Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SARA ŠULEKIĆ

Sjajna Hrvatica (18) oduševljava, a još je čeka matura i upis na fakultet

Osijek: Kvalifikacije za DOBRO Svjetski kup u gimnastici
Dubravka Petric/PIXSELL
04.03.2024.
u 07:00

Sara Šulekić, sjajna 18-godišnja gimnastičarka zagrebačkog Sokola, najveća je senzacija olimpijskih kvalifikacija u vježbi na dvovisinskim ručama

Senzacija olimpijskih kvalifikacija. Tako mnogi proteklih dana govore o Sari Šulekić, sjajnoj 18-godišnjakinji koja se nakon dva od četiri kvalifikacijska Svjetska kupa vinula do dijeljenja 4. mjesta na dvovisinskim ručama u ukupnom poretku gimnastičarki za odlazak u Pariz (dvije najbolje po spravi izborit će OI).

– I meni je to pomalo senzacionalno. Valjda zato što sam najmlađa u našoj reprezentaciji koja se trenutačno bori za odlazak na Olimpijske igre. Ovih dana baš se osjećam posebno – priznat će Sara, dok nakon odrađenih turnira u Kairu i Cottbusu u svom rodnom Zagrebu čeka odlazak na treću kvalifikacijsku stanicu, sljedećeg tjedna u Bakuu.

Iznenađena sam činjenicom da sam u realnoj igri za Pariz. Nismo to očekivali. U Kairu sam išla na svoju sigurnu vježbu, a u Cottbusu sasvim novu, koja nije sigurna. Riskirali smo zbog jake konkurencije i isplatilo se. Presretna sam što sam uspjela napraviti tu vježbu. To mi je najjača vježba koju znam i dobila sam najveću ocjenu u karijeri, 13.400. Isto to pokušat ću sljedećeg tjedna u Bakuu. Nadam se da ću ostati na istom nivou kao i na prva dva turnira.

A onda je otvoreno priznala: "Znate, meni je cilj uvijek bio Los Angeles, sanjam ga, nisam baš razmišljala o Parizu."

– Ako uspijem osigurati Pariz, super, to će biti dodatni motiv za daljnji rad i velika nagrada za sve što sam napravila do sada. Idemo probati, nemamo što izgubiti.

I danas se kao 18-godišnjakinja bori s nekim puno iskusnijima od sebe i poprilično im puše za vratom.

– Ova godina za mene je izazovnija nego bilo koja druga. Nije dovoljno što imam maturu i upis na fakultet nego je još i olimpijska sezona i prepuna natjecanja. Nakon Bakua čeka me i Svjetski kup u Antalyi, Europsko prvenstvo u Riminiju, a prije njega i nama najdraži turnir – Svjetski kup u Osijeku. Još nisam uspjela ući u finale, prošle godine bila sam na korak do, deveta – rekla je Sara. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije