JUNAK SUSRETA Dinamov vratar donio je duplu krunu svojoj momčadi

Sjajni Butina spriječio čudo i blamažu plavih

28.05.2009.
u 22:56

Hajduk je već u prvom poluvremenu očitao lekciju prvaku. Dobre vile spasile su Jurčićevu momčad teškoga debakla jer je Nikola Kalinić dva puta išao sam na Butinu. Jednom mu je Dinamov vratar obranio, drugi put je Nikola pucao pokraj gola.

Bišćan: Bijeli su bolji
Posjed lopte u prvom dijelu bio je 56:44 posto za Splićane, sve što je mirisalo na pogodak događalo se ispred Butine, što je u mini-intervjuu priznao i Igor Bišćan.

- Hajduk je bio bolji, imao je nekoliko šansi. Rezultat je za nas dobar, ali moramo se bitno popraviti u nastavku – kazao je Igor u mikrofon HTV-a u poluvremenu.

Igrač od kojega je Dinamo najviše očekivao, Mario Mandžukić, u prvom je poluvremenu podbacio. Bio je nevidljivi čovjek, ali opet meta splitskih krampona. Mario Maloča ušao mu je u noge u 41. minuti oštro poput britve i zaradio žuti karton.

Plavi su tako, unatoč Jurčićevim najava kako neće braniti 3:0, bili zakopani u rovovima ispred svoga šesnaesterca i tek su u dvije situacije uspjeli zaprijetiti Subašiću. Badelj je u 44. minuti fino proigrao Sivonjića, ali Dinamov napadač bio je previše udesno i nije mogao uputiti šut. Minutu poslije, Chago se našao na pet metara od Hajdukovog gola i neometan glavom prebacio vrata.

U sudačkoj nadoknadi prvoga dijela, Andrić je sjajnim udarcem iskosa pogodio lijevu vratnicu. Opet se sreća nasmiješila plavima.

A u drugom poluvremenu splitski je uragan pomeo plave! Najprije je u 52. minuti Gabrić zapucao sjajnu prigodu kada je posve sam, zaboravljen na drugoj vratnici iz voleja pucao preko vrata.

Sjajni Bartolović
Dinamova ležernost kažnjena je u 56. minuti. Ibričić je progurao loptu do Kalinića, Lovren ju je promašio, a najbolji Hajdukov strijelac vrhom kopačke zakucao loptu u mrežu.

A dvije minute kasnije nova eksplozija na Poljudu: Gabrić nabacuje, a Mladen Bartolović glavom zabija za 2:0!

U 72. minuti Badelj je sa 25 metara za nekoliko centimetara promašio vrata, a u 75. minuti novi nokaut Zagrepčana.

Prvi put penali
Bartolović je asistirao, a Kalinić u velemajstorskom stilu još jednom pogodio mrežu! Hajduk je napravio nemoguće i dostigao minus od 0:3 iz Maksimira! Čudo se na Poljudu ipak dogodilo!

Prvi put u povijesti finala Hrvatskoga kupa pobjednika su odlučili jedanaesterci.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije