EUROPSKA LIGA

Sjajni Kotarski i PAOK poraženi u Istanbulu, Twente produbio muke Manchester Uniteda

Europa League - Galatasaray v PAOK
UMIT BEKTAS/REUTERS
25.09.2024.
u 23:25

Nakon što je zaustavio sve domaće napade koje je predvodio odlični Osimhen, Kotarskog je na kraju svladao njegov suigrač. Osimhen je pucao, a lopta se od Babe u 48. minuti otkotrljala u gostujuću mrežu.

Hrvatski reprezentativni vratar Dominik Kotarski odradio je vrlo dobro svoj posao, ali njegov je PAOK poražen u prvom kolu Europske lige, nogometaši Galatasarayja su na domaćem terenu slavili 3-1. Od početka su obje momčadi igrale napadački, a nakon prvog dijela bez golova počelo je frcati u nastavku dvoboja. Nakon što je zaustavio sve domaće napade koje je predvodio odlični Osimhen, Kotarskog je na kraju svladao njegov suigrač. Osimhen je pucao, a lopta se od Babe u 48. minuti otkotrljala u gostujuću mrežu.

PAOK se uspio vratiti te je izjednačio na 1-1 u 67. minuti kada je pogodio Konstantelias. Grci su u tom rezultatu uživali samo osam minuta jer je tada Akgun pronašao rupu u grčkoj obrani, svladao Kotarskog i pogodio za 2-1. U nadoknadi je Kotarski primio još jedan pogodak, ali ništa nije mogao kod sjajnog udarca Maura Icardija. Hrvatski nogometaš Dejan Lovren nije konkurirao za PAOK u ovom dvoboju.

Hoffenheim se u samoj završnici spasio poraza u Danskoj kod Midtjyllanda gdje je odigrao 1-1. Hrvatski nogometaš Andrej Kramarić nije konkurirao za Hoffenheim na ovom gostovanju. Domaći sastav je poveo golom Osorija u 42. minuti, dok je u 90. izjednačio Moerstedt. Uz istih 1-1 je okončan ogled Nice i Real Sociedada u kojem je za goste od 69. minute zaigrao hrvatski vezni igrač Luka Sučić. Barrenetxea je u 18. minuti doveo goste iz San Sebastiana u vodstvo, dok je u samom smiraju prvog dijela izjednačio Rosario. Nica je propustila pobijediti jer u 55. minuti jedanaesterac nije realizirao Guessand.

VEZANI ČLANCI:

Manchester United i Twente također su odigrali 1-1 na Old Traffordu. Manchester United je poveo golom Eriksena, ali europske muke engleskog diva produbio je Lammers koji je u 68. pogodio za 1-1. U Hamburgu je Lazio ostvario uvjerljivu pobjedu, s 3-0 je nadjačao kijevski Dinamo. Sve je bilo gotovo za nešto više od pola sata igre. Toliko je Rimljanima trebalo za tri gola, dva je dao Senegalac Dia, a jedan Dele Bashiru. Obje su momčadi kraj dočekale s desetoricom na terenu, kod Dinama je isključen Braharu, a kod gostiju Noslin.

Anderlecht je u Bruxellesu svladao Ferencvaros 2-1. Verschaeren u 60. i Dolberg u 66. iz jedanaesterca su pogađali za 2-0 domaćina, a onda je Angulo u 78. i 81. minuti zaradio dva žuta kartona i ostavio Anderlecht s desetoricom. Belgijski sastav ipak je sačuvao pobjedu iako je Ferencvaros smanjio, a potom i prijetio da će ukrasti bod. U prvim susretima ovosezonske Europske lige pobjede su upisali Bodo Glimt i AZ Alkmaar. Norveški Bodo je na domaćem terenu svladao Porto 3-2 iako su gosti vrlo rano poveli, već u osmoj minuti golom Omorodiona. Bodo je imao brz i kvalitetan odgovor pa je tako Hogh u 15. minuti iz kontranapada izjednačio na lucidnu asistenciju Haugea.

Potom je Hauge počeo i zabijati, bio je strijelac u 40. i 62. minuti za 3-1, s tim da je domaćin treći pogodak postigao s igračem manje. U 51. minuti je zbog drugog žutog kartona isključen Maatta. Unatoč igraču manje Bodo je do kraja sačuvao vodstvo i startna tri boda, jer je Porto tek smanjio na 2-3 golom Guela u 90. minuti. Uspješan domaćin je bio i nizozemski AZ koji je s identičnih 3-2 svladao Elfsborg. Po kišovitom vremenu u Alkmaaru gosti iz Švedske su poveli u 23. minuti kada je iskosa pogodio Ouma za vodstvo Elfsborga. Krajem prvog i početkom drugog dijela na scenu je stupio Ruben van Bommel koji je postigao golove u 44. i 50. minuti za preokret i vodstvo AZ-a 2-1.

Kratko je AZ uživao u vodstvu jer je Hedlund u 53. minuti pogodio za 2-2, ali potom je ključan bio trenutak u 74. minuti. Dosuđen je jedanaesterac za AZ, a Parrott je pogodio s bijele točke za 3-2 i pobjedu AZ-a. Tijekom ljeta Elfsborg je u kvalifikacijama Europske lige bio bolji od Rijeke u dvije utakmice. Preostalih devet susreta prvog kola na rasporedu je u četvrtak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije