ODLIČAN POČETAK SEZONE

Sjajni Šibenik stigao do treće pobjede u četiri kola: Lokomotiva se ispromašivala, Zuta odlučio susret

Lokomotiva i Šibenik sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
23.08.2024.
u 21:58

Šibenik je pobjedama protiv Osijeka i Slaven Belupa savršeno krenuo u novu sezonu. U prošlom kolu izgubio je na gostovanju kod Dinama, međutim, protiv Lokomotive se vratio na pobjedničke staze. S druge strane, Lokomotiva i dalje ne zna za pobjedu u novoj sezoni

U prvom susretu 4. kola SuperSport HNL-a Šibenik je u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu s 1:0 upisavši već treću pobjedu ove sezone. Pogodak odluke zabio je Leonard Zuta u 22. minuti. Premda je Lokomotiva imala 70 posto posjeda lopte, uputila 18 udaraca, a gosti osam, te imala čak 14 kornera, Šibenik tek jedan, bodovi odlaze na Šubićevac. Gosti su u prvom poluvremenu bili bolji, zabili su pogodak, a potom u nastavku obranili prednost.

Šibenik je pobjedama protiv Osijeka i Slaven Belupa savršeno krenuo u novu sezonu. U prošlom kolu izgubio je na gostovanju kod Dinama, međutim, protiv Lokomotive se vratio na pobjedničke staze. S druge strane, Lokomotiva i dalje ne zna za pobjedu u novoj sezoni. Nakon poraza od Rijeke odigrala je neriješeno protiv Hajduka i Slaven Belupa, a večeras upisala novi poraz.

Gosti su zaprijetili već u drugoj minuti. Kolega je ubacio, Santini pucao, ali preko gola. U petoj minuti uzvratila je Lokomotiva. Čop je pucao iz slobodnog udarca, ali jednako neprecizno. U 23. minuti Šibenik dolazi do prednosti. Kolega je prošao po desnom krilu, te ubacio na drugu stativu, gdje je natrčao Zuta i lijepo pogodio.

Šibenik je imao odličnu priliku i u 36. minuti, ali Majić nije dobro reagirao na jedan odbijanac u kaznenom prostoru. U samoj završnici prvog dijela, Sušak je pucao s ruba kaznenog prostora, ali pored gola. Domaćin je bio korak do izjednačenja u 53. minuti, Čop je pucao glavom, ali je Đaković obranio. Četiri minute kasnije Vranjković je nakon ubačaja Mudražije odličnim udarcem pogodio stativu gostujućeg gola.

VEZANI ČLANCI:

U 60. minuti gosti su izveli brzu kontru koju je Božić realizirao, no VAR je poništio gol zbog zaleđa. Najbliže izjednačenju "lokosi" su bili u 86. minuti, Čuić je pucao glavom, a Antonio Đaković uz pomoć stative obranio, a potom s crte "počistio" Morrison. U subotu se sastaju Varaždin - Slaven Belupo te Dinamo - Gorica, a u nedjelju će snage odmjeriti Istra 1961 - Hajduk i Osijek - Rijeka. Na ljestvici vode Dinamo i Šibenik s po devet bodova, no "Modri" imaju i susret manje.

FOTO Čudo od arhitekture: Ovako će izgledati novi najveći stadion na svijetu. Mogao bi ugostiti finale SP-a 2030.

Lokomotiva i Šibenik sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
1/10
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
17:10 24.08.2024.

HNK Šibenik bje hrabar i sretan te pobijedio. A ono što su Lokosi promašili slika je cjelokupnog hrvatskog nogometa. Strijelci, gdje ste?

FR
freeshooter
22:18 23.08.2024.

...meni je rezulata bio u drugom planu... preteško je bilo gledati i pratiti ovu utakmicu... a prijašnjih godina sam jedva čekao vikend da uživam u HNL utakmicama, više od Premijer lige i ostalih... no očiti je pad, danas sam jedva izdržao... kompletno ogledalo trenutne situacije... travnjak koji se raspada, više je u kategoriji livade, neatraktivna i dosadna igra nekog bunkera koji se pokušava probiti 30puta na isti način... niski komentatorski standardi koje je još postavio Završio loptu Marich, danas prepuno nekih dosadnih fraza, a produkcija prijenosa izravno iz trafostanice, pa još gledatelja da nije teško izbrojiti... sve skupa negledljivo, a još u sebi nosim naboj od utamice Dinama i Azera iz LP, druga dimezija, pa sada neka druga stvarnost... HNL nam je obolio, trebamo hitno izlječenje i oporavak, prije svega izgradnju infrastrukture, nove nogometne arene diljem lijepe naše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije