NEDALEKO OD SPLITA

Sjećate li ga se? U Splitu su ga zvali 'Frane Zolja', a sada ide u susjednu državu

IVC
11.12.2021.
u 08:54

Takozvani Zolja je na tržištu slobodnih igrača još od veljače 2020. godine, a za Kamerunca je konačno novi angažman na horizontu nakon što se u kineskoj avanturi nije proslavio. I taj angažman, zanimljivo, nije daleko od Splita

Često tijekom sezone čujemo glasine vezane za transfere, ali s vremena na vrijeme nas iz vedra neba pogodi neka informacija oko potencijalnog novog angažmana. S vremena na vrijeme dogode se neki potpuno neočekivani poslovi na tržištu.

Sjećate li se Francka Ohandze? Kamerunski nogometaš očima naše nogometne javnosti poznat je iz dresa Hajduka u kojem je bio tri sezone (od 2015. do 2018.), odigrao 68 utakmica tijekom kojih je upisao 26 golova i 12 asistencija prije nego što je otišao put kineskog Shenzhena za odštetu od 1.2 milijuna eura.

16.07.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 1. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Franck Zoa Ohandza. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U Splitu su ga jako voljeli zbog svoje mogućnosti da, kad je u potpunosti zdrav, s lakoćom može proći bilo kojeg suparničkog braniča. Dobio je nadimak 'Frane Zolja', navijači su mu skandirali i pjesme, samo je za njega šteta što u Splitu nije bio češće zdrav jer bi sigurno ostavio i veći utisak. 

Takozvani Zolja je na tržištu slobodnih igrača još od veljače 2020. godine, a za Kamerunca je konačno novi angažman na horizontu nakon što se u kineskoj avanturi nije proslavio. I taj angažman, zanimljivo, nije daleko od Splita.

18.02.2018., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 22. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Trener Hajduka Zeljko Kopic, Franck Ohandza Zoa. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Naime, kako biše BiH portal scsport.ba, mostarski prvoligaš Velež planira veliku zimsku kupnju kako bi postali konkurentni s gradskim rivalom Zrinjskim u borbi za naslov prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na popisu zimskih želja je i 30-godišnji Ohandza, čija se vrijednost na Transfermarktu procjenjuje na 300 tisuća eura.

Komentara 1

RU
Rubikon
17:34 11.12.2021.

Ne kupuju oni njega da bi se nosili sa Zrinskim i isli na prvo mjesto nego za borbu oko opstanka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije